Nem meglepő

2023.07.02. 07:00

Ezért nem jár a ZS-s busz a miskolci Zsarnai piacra

Március végén és április elején teszt jelleggel különcélú ZS autóbuszjárat közlekedett az Avasról a Zsarnai piacra.

Szaniszló Bálint

Egyelőre nem jár

Ahogy a Boon.hu is hírt adott róla, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. megrendelésére ZS viszonylatjelzéssel autóbuszjárat indult az Avas kilátótól a Zsarnai piacra - először - március 25-én. Aztán a  következő szombaton, azaz április 1-jén újra igénybe lehetett venni a Zsarnai piacra közlekedő buszjáratot. A tesztidőszak meghosszabbításaként aztán április 8-án és április 15-én is közlekedett a rendhagyó buszjárat. 

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által üzemeltetett járaton nem az MVK üzletszabályzata volt érvényes, vagyis az MVK jegyek és bérletek a ZS járaton nem jogosítottak utazásra, és díjmentes utazásra sem volt lehetőség. A járművön az első ajtónál minden felszállónak 500 forintos díjat kellett fizetnie, amely magába foglalta az oda- és a visszaút díját is. A kapott nyugtát meg kellett őrizni, mert a visszaútra ez jogosított utazásra, ezzel lehetett felszállni. A nyugta elvesztése estén a Zsarnai piactól az 500 forintos díj újból fizetendő volt.

Útvonal és megállók 

A ZS járatra a Zsarnai piac irányába csak felszállni, az Avas kilátó irányába pedig csak leszállni lehetett. A ZS-s járat útvonala ez volt: Avas kilátó – Pattanytyús A. Géza utca - Klapka György utca – Szentgyörgy út – Miskolctapolcai út – Csabai kapu – Görgey Artúr utca – Corvin utca – Szentpáli utca – Horváth Lajos utca (visszafelé Madarász Viktor utca)– Ady Endre utca – Zsolcai kapu – Soltész-Nagy Kálmán utca – Bajcsy-Zsilinszky utca – Baross Gábor utca – József Attila utca – Besenyői utca – Zsarnai piac. 
A ZS-s járat megállóhelyei ezek voltak: Avas kilátó, Leszih Andor u., Hajós Alfréd u., Mednyánszky u., Ifjúság útja, Avas városközpont, Sályi István u., Szentgyörgy út, Vasúti felüljáró, Tapolcai elágazás, Petneházy bérházak, SZTK rendelő, Népkert, Vörösmarty Mihály u., Centrum, Búza tér/Zsolcai kapu, Bajcsy-Zsilinszky út, Selyemrét, Üteg utca, Baross Gábor u., Gömöri pályaudvar, Vágóhíd utca, Sajórajáró út, Sajószigeti út, Zsarnai piac. A ZS-s járat indulási időpontjai voltak: az Avas kilátó végállomásról: 07:30, 10:00, 12:30. Zsarnai piac végállomásról: 09:00, 11:30, 14:00.

Egyelőre nincs szó róla 

A tesztidőszakot követően azonban nem jártak a ZS-s buszjáratok. Megkérdeztük a miskolci városháza sajtó osztályát a ZS-s busz "megszűnésének" okairól. A következő választ kaptuk: "A Zsarnai járattal kapcsolatban a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. elmondta: első körben a tesztjáratok nem hozták az elvárt számokat, ezért egyelőre nem indítanak újabb buszokat. A későbbiekben további tesztjáratok állhatnak forgalomba a Zsarnai piac megközelítését segítve, azonban ennek pontos időpontja még nem ismert."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában