Kánikula

2023.07.11. 17:30

Vörös kód van az elviselhetetlen hőség miatt Miskolcon is

Az intézkedés egyelőre szerda este 9 óráig lesz érvényben a borsodi vármegyeszékhelyen.

Boon.hu

Vízosztás is lesz Miskolcon

Fotó: Huszar Mark

Vörös kód lépett életbe a hőség miatt Miskolcon is, mivel az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban rendkívüli meleg várható. Az intézkedés egyelőre szerda este 9 óráig lesz érvényben. Ebben az időszakban a szociális intézmények számára kötelező a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadása.

Párakapu, vízosztás 

Miskolcon továbbra is működnek az Otthon téren, a Centrum áruháznál, a Szent István téren, a Mátyás király utcai óvodánál, illetve az Árpád utcán már korábban felállított párakapuk, továbbá, meghosszabbított nyitvatartással, este 8-ig várja a hűsölni vágyókat a Selyemréti strandfürdő és a miskolctapolcai strand, a Mivíz  Kft. munkatársai pedig ivóvizet osztanak szerdán délelőtt 10 és délután 4 óra között a Centrum áruháznál, a Villanyrendőrnél és az Újgyőri főtéren.

Árnyékban lehet átvészelni 

Az országos tisztifőorvos hétfőn nulla órától szerda éjfélig rendelt el másodfokú hőségriasztást az ország egész területére. A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, ne tartózkodjon hosszabb ideig a napon, különösen a legmelegebb órákban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában