Díszpolgár lett

2023.06.18. 16:20

A közösségért dolgozik

Roma származásúként megérti a népcsoport minden rezdülését.

Kiss Béla polgármester adta át Zsigmond István díszpolgári oklevelét és plakettjét | Fotó: olvasónktól

„Világ életemben olyan ember volt, hogy megfogadtam: ha pozíciót kapok, vagy olyan beosztásba kerülök, mindig segíteni fogom az embereket – kezdte Zsigmond István, aki a napokban Rakaca díszpolgára lett, majd hozzátette: – A szüleim arra tanítottak, hogy mondjak le a köz és a közösség javára, ez tetszett nekem és ennek szellemében cselekszem.”

Minden eszközzel

A kitüntetett először részesült ebben az elismerésben, amelynek természetesen nagyon örült. „Sok településsel állok kapcsolatban és igyekszem segíteni a kisebbségi kérdésekben – folytatta a díszpolgár. – Mint egyéni vállalkozó továbbképzésekkel és szakmai tanfolyamokkal foglalkozom, amikor pedig lehetőségem van rá, adományokkal is támogatom a helyi rendezvényeket. Roma származású vagyok, így megértem a népcsoport minden rezdülését és jól tudom, hogy felzárkóztatását minden eszközzel támogatni kell. A romákat érintő kérdésekben igyekszem hallatni a hangom, aztán vagy elfogadják a véleményemet, vagy nem. Fontos, hogy javuljanak a mintegy milliós kisebbség életkörülményei, lakhatási feltételei, akárcsak iskolázottsági mutatói. A magam sajátos eszközeivel igyekszem előmozdítani azt, hogy a romák hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.”

Rakaca kitüntetettjének Felsőnyárádon és Jákfalván van a szűkebb pátriája, de vármegyénkben még sok helyen otthon érzi magát. Elárulta még azt is, hogy a hobbija a vadászat és a közlekedéssel kapcsolatos területen szintén otthonosan mozog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában