Ünnep

2023.06.23. 16:26

Diplomák sora az egyetemen: Rubin, vas, gyémánt, arany

Színes okleveleket adtak át pénteken, nyilvános ünnepi szenátusülésen, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi és az Anyag- és Vegyészmérnöki Karán.

Boon.hu

ro Facultate Ingeniariorum Metallurgia kitüntetést adományoztak Prof. Dr. Besenyei Lajos rector emeritus részére

Az ünnepi szenátusülést Prof. Dr. Szűcs Péter általános és tudományos rektorhelyettes nyitotta meg. Majd Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja megtette előterjesztését, amelynek értelmében az ünnepségen 4 rubin oklevelet, 12 vasoklevelet, 22 gyémántoklevelet, 42 aranyoklevelet, és egy emléklapot osztottak ki. Majd a szót Prof. Dr. Palotás Árpád Bence , az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar dékánja vette át. Tőle egy vasoklevelet, egy gyémánt oklevelet, és 27 fő aranyoklevelet vehetett át. Az okleveles bányamérnökök nevében Dr. Vőneky György, gyémántokleveles bányamérnök, az okleveles kohómérnökök nevében Dr. Lengyel Károly aranyokleveles metallurgiai szakos kohómérnök osztották meg a jelenlévőkkel ünnepi gondolataikat. Majd ünnepi köszöntőt mondott Prof. Dr. Mucsi Gábor, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar dékánja. Ezt követően a kari zászlókra évfolyamszalagot kötöttek fel, Dr. Bőhm Józsefné, Csőke Margit és Dr. Meidlné Frigyes Márta aranyokleveles bányamérnökök, valamint Dr. Szilágyiné Baán Anna Mária és Dr. Kovács Károlyné dr. Németh Lívia aranyokleveles kohómérnökök. Majd Pro Facultate Ingeniariorum Metallurgia kitüntetést adományoztak Prof. Dr. Besenyei Lajos rector emeritus részére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában