Kiállítás

2023.06.24. 12:00

Az Miskolci Egyetemváros nyitott város - Fotókkal

„Társadalmi esélyteremtés, befektetés a jövőbe” címmel szakmai műhelynapot rendeztek a Miskolci Egyetemen. A program részeként nyitották meg Asztalos Zoltán „Nem perelek a világgal, Fegyverkezek egy szál virággal” című fotókiállítása.

Forrás: ME

A „Felzárkózási együttműködések támogatása” című projektnek nagy jelentősége van abban, hogy felhívja a társadalmi szereplők figyelmét egy fontos feladatra, az esélyteremtésre és a felzárkóztatásra – mondta Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a rendezvény köszöntőjében. Kiemelte: a Miskolci Egyetem remek szakembereket képez, kiváló szociológusok és szociális munkások kerülnek ki a társadalmi képzések során. Ez a kiállítás azért jött létre, hogy az emberek betekintést nyerhessenek a társadalmi felzárkózás területének pillanataiba.

A „Nem perelek a világgal, Fegyverkezek egy szál virággal” című tárlatát Daróczi János, a Társadalmi Esélyegyenlőségi Főigazgatóság főigazgatója nyitotta meg, aki elmondta: Asztalos Zoltán képei azt bizonyítják, hogy segítséggel a legszegényebb számára is van kiút és perspektíva egy emberhez méltó élet megteremtésére. Hozzátette: azért tartja fontosnak, hogy a Miskolci Egyetem Galériáján kaptak helyet a fotók, mivel úgy gondolja, „a szegénységből egyetlen út van, az a tanulás”. Ez a legmarkánsabb lehetőség, hogy az ember valóban ki tudjon szakadni a szegénységből – mondta.

„Tanárképzéseink fontos eleme olyan pedagógusok képzése, továbbképzése, akik érzékenyek a társadalmi problémákra, akiknek tevékenysége által csökken a korai iskolaelhagyás, a lemorzsolódás.”- mondta R. Nagy József, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánhelyettese.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában