Ünnep

2023.06.26. 10:00

A védőnőket is ünnepli Miskolc Semmelweis napon

Június 28-án, szerdán, délután 5 órakor a miskolci Egyetemvárosban, a Gasztroműhelyben tartják a köszöntést.

Boon.hu

Embertársaik segítésére esküdtek fel

Fotó: Hananeko_Studio

A Magyar Védőnői Szolgálat már több mint százéves múltra tekint vissza, 2015-ben pedig hungarikum minősítést kapott. A területen dolgozó védőnők a babavárástól kezdve jelen vannak a családok életében tanácsadóként és segítőként. Munkájukról és jelentőségükről évről-évre megemlékezik a szakma és a társadalom a védőnők napján. Július elseje, a Semmelweis-nap pedig a magyar egészségügy napja, a hazai egészségügy ünnepe, ezen a napon született ugyanis Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. A jeles évforduló alkalmából ilyenkor országszerte az egészségügyben dolgozók munkáját köszönik meg és ismerik el.
Ebből az alkalomból Miskolc önkormányzata köszönti az egészégügyben tevékenykedő munkavállalókat, akik arra tették fel életüket, hogy segítik embertársaink egészségének megőrzését és gyógyítását. Az eseményen ünnepi köszöntőt mond Veres Pál polgármester és Varga Andrea alpolgármester. Az esemény időpontja június 28., szerda, 17 óra. Helyszín: 3515. Miskolc, Egyetemváros, Gasztroműhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában