Gömör Expo, huszonharmadszor

2023.05.14. 16:05

Visszavezették az expot a köztudatba Putnokon (fotókkal)

Könnyűzenei programok és szakmai elemek is helyet kaptak az idén kétnapos Gömör Expon.

ME

Sokan voltak kíváncsiak a Gömör Expo eseményeire

Fotó: ME

Két napon keresztül ismét nyüzsgött Putnok. A Városi Sportcsarnokban és a létesítmény környékén rendezték  meg a XXIII. Gömör Expot. A környék egyik legjelentősebb gazdasági és kulturális eseményére ezúttal is szép számban érkeztek a kiállítók, akik igyekeztek megmutatni, ajánlani magukat a nagyközönség számára. A Gömör Expo eleje inkább szakmai jellegű volt, a programot a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg.

– A rendezvény 23 éve szolgálja a határon átnyúló közösségek egymásra találását, a gazdasági szereplők együttműködési lehetőségeinek bővítését – fogalmazott köszöntőjében Riz Gábor országgyűlési képviselő. - Az elmúlt évtizedek igazolták, hogy a határokon átnyúló együttműködéseknek volt és van eredménye, s a jövőben is lesz lehetősége. Ezt színesítik azok a programok, amelyek még gazdagabbá teszik az idei Gömör Expot.

Együtt a közösség

Az idei eseményt az is érdekessé tette, hogy a pandémia és az országos szintű szigorítások miatt három esztendő kimaradt. A helyi önkormányzatnak így első körben az volt a célja, hogy visszavezesse az expot az emberek köztudatába, újra mindenki számára fontos, közösségi eseménnyé váljon a vásár. Éppen ezért a szabadtéri színpadon olyan sztárvendégek léptek fel, mint Nótár Mary, Alee, Lil G, vagy éppen a Republic.

– Az expok sok helyen elhaltak az évtizedek alatt, nekünk viszont sikerült fenntartani, aminek nagyon örülök – tette hozzá Tamás Barnabás, Putnok polgármestere. – Az újra kezdésnél a kétnapos esemény mellett döntöttünk, mert szerettük volna látni, hogy a közönség hogy reagál rá. Ebből a szempontból abszolút elégedettek lehetünk, mert sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre.

A XXIII. Gömör Expo keretében megtartották az Európai Borlovagrend Gömöri Régiójának avató ünnepségét, másnap pedig a XIV. Gömöri Vadásznapot, amely abszolút beleillett a programba. Az Istentisztelet után kitüntetéseket, elismeréseket adtak át, ifjú vadászokat avattak, és az ilyenkor szokásos vadétel főző verseny sem maradt el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában