MVK

2023.05.11. 10:00

Vissza az időben: Nosztalgia miskolci buszokon és villamosokon (fotók, videó - frissítve!)

Miskolc város napján veteránbuszokon és nosztalgia villamosokon utazhatnak a miskolciak, városszerte. A nosztalgiajárműveket is érvényes utazási okmányokkal vehették igénybe.

PN

Nosztalgiabuszra várva

Fotó: PN

Az Ikarus 31-es és az Ikarus 620-as autóbusz is két vonalon közlekedik május 11-én: a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között az 1-es autóbusz vonalán, valamint a volt 2-es számjelzésű (jelenleg 20-as jelzésű) autóbuszvonalon a Búza tér és Miskolctapolca végállomás között. A Búza téren a buszra várokozókkal beszélgettünk, majd egy megállót mi is mentünk a veterán járművel.

Tanczik Máté és nagypapája, Tanczik József is a nosztalgia buszra várakozott reggel. A 13 éves fiatalember rendszeresen utazik a régi buszokkal, ha lehetősége van rá, mert nagyon érdeklik a nosztalgia járművek, makettgyűjteménye is van. Ezt a lehetőséget pedig már az elmúlt évben is kihasználták, mint közös programot, nagypapa és unokája. A fiatalember az út során végig fotózta és videózta a jármű belsejét, közben pedig nagypapája régi utazások történeteivel szórakoztatta. Elmondásuk szerint délután a nosztalgia villamost is kipróbálják, így lesz teljes a mai napjuk. 

A 93 éves Cseszák Vilmosné is meglepődve tapasztalta, hogy reggel nem a megszokott járat, hanem egy nosztalgia busz áll be az autóbusz állomásra. Mint mondta, teljesen felvillanyozta ez az apróság a napját. 

Kanyuk Miklóst is hatalmába kerítették a régi emlékek a busz láttán és örült, hogy úti célja egészen a végállomás, ez idő alatt újra részletesen szemügyre vehet mindent és elmerülhet régi emlékeibe.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában