Döntés született

2023.05.07. 08:00

Emelkedtek a szociális és gyermekjóléti ellátások térítési díjai Kazincbarcikán

A kényszerű döntést a rezsi- és üzemanyagárak emelkedése miatt kellett meghozni.

DA

Fotó: Teknős Miklós

Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete döntött a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások, valamint a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ellátások térítési díjairól. A megemelt díjak még így sem fedezik a valós költségeket, vagyis az önkormányzatnak jelentős összeggel kell azt kiegészítenie. Jelenleg 40 százalékos emelésről született döntés – tette közzé Kazincbarcika önkormányzata.

„Az ellátó intézmények működésének 2 fő kiadása a munkatársak bér- és járulékköltsége, illetve az intézmény működtetése, beleértve a rezsit és az alapanyagok árait. Ezek drasztikus mértékű drágulása tette szükségessé a térítésidíj-emelést. Körülbelül 40 százalékos drágulásról született döntés, de továbbra is figyelembe vesszük majd a szociális rászorultság mértékét” - közölte István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában