I. Bookline Könyvcsere Piknik Miskolcon

2023.05.13. 13:34

Egy könyv minden új olvasója kezében új életre kel

Nagy érdeklődés övezte az első Bookline Könyvcsere Pikniket szombaton a Tudomány és Technika Háza előtti téren. Ha elvitték megunt vagy feleslegessé vált könyveiket az érdeklődők, szabadon válogathattak azokból, melyeket a többiek is ebből a célból vittek el.

PN

Sokan éltek a lehetőséggel, és válogattak a könyvek között a rendezvényen

Fotó: Póczos Nikolett

Délelőtt 10 órától folyamatosan érkeztek a Tudomány és Technika Háza elé a könyvmolyok felesleges vagy megunt köteteikkel felpakolva, hogy aztán mások ugyanezen célból elhozott könyvei között kincsekre lelhessenek.

Siposné Nándori Eszter két gyermekével válogatott a mesekönyvek között. A kisfiú 8, a kislány pedig 5 éves, így mindkettejük érdeklődésének megfelelő könyveket válogattak. Az elhozott könyvekért szerencsesütit kaptak, amelyeket cserélhették olyan könyvre, melyeket még nem olvastak. A kislánynak egy hercegnős mesekönyvet keresnek. Az anyuka szerint ez egy jó lehetőség, hiszen minden családban vannak már megunt példányok, az új könyvek ára pedig nagyon megemelkedett az utóbbi időben, az olvasást viszont sok szempontból is hasznos tevékenységnek tartja.

 

Miskolcon ez volt az első

Jevictki-Hegedűs Andrea is családjával érkezett a Bookline Könyvcsere Piknikre. Náluk az egész család nagyon szeret olvasni, de főleg a nagylány, aki valósággal falja a könyveket. - Szeretünk könyvtárba is járni, de ez most egy jó program, és az idő is szép. Az újabb kiadású könyvekhez már nagyon ragaszkodunk, de volt pár kötet, amit el tudtunk hozni így is, főleg klasszikusokat és újabbakat keresünk. Nagyon szeretjük a régiségvásárt is, mert ott is nagyon jó könyvekre, igazi kincsekre lehet bukkanni.

A program szervezője szerint egy könyv minden új olvasója kezében új életre kel. Azért indították útjára a Bookline Könyvcsere Piknik programsorozatát, hogy segítsenek a már nem használt könyveknek új otthont találni, és minél többen élvezzék a bennük rejlő történeteket. 

Bistey Attila, a Libri - Bookline PR koordinátora elmondta, A Bokkline 2021-ben hirdette meg a Lapozó könyvcsere programját, a fenntarthatóság jegyében, és hogy az olvasás élményét elmélyítse. A program először Budapesten indult el, majd terjeszkedett az ország többi pontjára, Miskolcon 2022-ben telepítettek könyvcsere pontot a Tudomány és Technika Házánál. Bistey Attila sikeresnek ítélte a programot „ez az első nem budapesti könyvcsere piknik, ahol arra kértük az olvasókat, hogy hozzanak egy fölösleges vagy megunt könyvet, és keressenek egy olyat, ami  nekik még újdonság és szívesen elmerülnének a történetébe”-mondta. Hozzátette, nagyon szívesen keresnek új olvasnivalót maguknak az emberek, és ezt jó látni. A szakember szerint az olvasóknak három csoportja van, akik ragaszkodnak a saját könyvekhez, vannak akik csak antikvár könyveket keresnek, a rendszeres olvasók pedig egy tavalyi felmérés szerint, szívesen járnak könyvtárba is. De ezek kombinációja is sokaknál megfigyelhető - mondta Bistey Attila. - A lényeg, hogy olvassunk – tette hozzá.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában