Készülődés

2023.05.07. 11:02

A jégkorongozó feltette az ötkarikás szemüvegét

A légvonalban innen tizenhatezer kilométerre lévő vidékről kaptunk érdekes híreket.

KT

A Brisbane-i futball stadion is otthont ad majd az olimpiai meccseknek

Fotó: Olvasónktól

Szűk két esztendővel ezelőtt jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy Brisbane városának ítélte oda a 2032-es olimpiai játékok rendezésének jogát. A nyári játékok történetében Ausztrália harmadszor lesz házigazda: 1956-ban Melbourne-ben, 2000-ben pedig Sydneyben tartották az ötkarikás viadalt. A NOB-ot meggyőzte az ötödik kontinensen lévő metropolisz pályázata, amelyet a kezdetektől támogatott. Az ország kormánya és Queensland szövetségi állam is teljes mellszéleséggel a kandidálás mellé állt és sokat számított, hogy a helyszíni sportlétesítmények jelentős része már készen van, mivel ott került sor a 2018-as Nemzetközösségi Játékokra.

Építik a metrót

Információinkat megerősítette Popovics Patrik, a DVTK Jegesmedvék hokicsapatának egykori csatára és utánpótlás edzője, aki Brisbane városában él, dolgozik és játszik.

– Természetesen figyelem az olimpiára való készülődést – közölte a messzi távolból alkalmi tudósítónk, majd hozzátette: – Egyelőre csak azt látom, hogy gőzerővel építik a metrót, valamint azt az autópályát, amely Brisbane-t köti majd össze a mintegy ötven kilométer távolságra lévő Gold Coast városával. Utóbbi Queensland állam délkeleti sarkában, a Korall-tenger partján fekszik és a hatalmas ország hatodik legnagyobb települése. Az elmúlt időben azt is észrevettem, hogy Brisbane-ben hozzákezdtek egy stadion felújításához. Pillanatnyilag ennyiről tudok, de ne felejtsük, hogy a nagy eseményig még kilenc esztendő van hátra, szóval nem kell kapkodniuk, ráérnek. A jövőben nyitott szemmel járok és időről időre beszámolok majd az olvasóknak arról, hogy miként tartanak a munkálatok, hol és mit avatnak, vagy adnak hírül.

Jó tudni

„Manapság csak világvárosok nyerhetnek olimpiai rendezési jogot, így Brisbane nagy elismerést kapott – mondta Scott Morrison ausztrál kormányfő. – A házigazda szerepkör országunk számára is komoly előrelépést jelent: az a célunk, hogy olyan viadalokat rendezzünk, amelyek gazdasági növekedést eredményeznek és társadalmi előnyökkel járnak.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában