Megvan az összeg

2023.04.25. 07:00

Százmillióba került a Holding üdülőjének felújítása

Miskolc baloldali városvezetése gyakran hivatkozik forráshiányra, a Miskolc Holding Zrt. üdülőjének felújítására mégis „csurrant” százmillió forint a vállalat költségvetéséből. 

Ujlaki Attila

A Miskolc Holding üdülője Bükkszentkereszten

Fotó: Ádám János

Az utóbbi hetekben portálunk is megírta, illetve a közösségi médiában is téma volt több ízben a Miskolc Holding Zrt. tulajdonában álló bükkszentkereszti üdülő felújítása, amelynek költségeiről pontos információk nem jelentek meg, csak találgatások. Ezért közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a Miskolc Holding Zrt.-hez. 

Elengedhetetlenné vált 

A válaszukból kiderül, hogy a költségek is nagyobbak, mint az korábban a közösségi médiában – hatvanmilliót is lehetett olvasni – megjelent: a felújítás költsége nettó 97 és fél milliót tett ki. Amúgy a sokszor forráshiányra hivatkozó baloldali városvezetés önkormányzati cége, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója, Dukai Zoltán korábban azzal magyarázta a beruházást, hogy az épület legutóbb közel húsz éve esett át felújításon, és a közvagyon, valamint az állag megóvása miatt mostanra elengedhetetlenné vált a tető felújíttatása, mert több helyen rendszeresen beázott, rongálva ezáltal a falak állapotát is. 

Most kiderült, hogy bármennyire is szűkös a költségvetés, a Miskolc Holding Zrt. saját erejéből valósította meg a beruházást. Azt is megtudtuk, hogy a kivitelezést három miskolci cég végezte – a Bordásrolo Kft., az Adamit Bt. és a 4G-Tech Kft. –, amelyeket nyílt közbeszerzési eljárások keretében választott ki a vállalat. Válaszukban megismételték a Dukai Zoltán, a vállalat vezérigazgatójának nyílt levelében korábban írottakat, miszerint az üdülőt a Miskolc Holding Zrt. és a vállalat egyszemélyes tulajdonában lévő társaságok (ami kilenc tagvállalatot jelent – a szerk.) munkavállalói vehetik igénybe. 

Korábban egyébként egy holdingos dolgozó név nélkül a Hír TV stábjának cáfolta Dukai Zoltán azon kijelentését, miszerint minden holdingos dolgozó igénybe veheti az üdülő szolgáltatásait. Mint mondta: „a kétkezi munkás be sem jut oda”. Arra is kitértek, hogy céges rendezvények, workshopok, értekezletek megtartására is szokták használni az üdülőt, valamint hogy a foglalás online felületen történik, a Miskolc Holding Zrt. Üdülési-üdültetési Szabályzata alapján, az igényeket a beérkezésük sorrendjében fogadják el. Azt is részletezik, hogy a városvezetés tagjai a Miskolc Holding Zrt. által szervezett rendezvényen, értekezleteken történő részvételük alkalmával tartózkodnak az üdülőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában