Vizsgálat indult a kilőtt farkas ügyében

2023.04.14. 10:34

Nem adhatnak ki információt a jeladós farkas lelövéséről

Természetvédelmi témákat érintő kérdéseinkre sem kaptunk választ az ANPI-től és az agrártárcától.

DA

Természetvédelmi témákat érintő kérdéseinkre sem kaptunk választ az ANPI-től és az agrártárcától.

Forrás: Shutterstock

A svájci jeladós vándorló farkas kilövésével kapcsolatos körülményekről az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságánál (ANPI) és az Agrárminisztérium Sajtóosztályán is érdeklődtünk. Ezekkel kapcsolatban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva az alábbi válaszokat kaptuk.:
„Hivatkozással a 2023. április 13. napján érkezett, „kérdések jeladós farkas kilövése kapcsán” tárgyú megkeresésére, tájékoztatjuk, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében elpusztult farkas ügyében nyomozás van folyamatban. Az ügyben további információt nem áll módunkban megosztani” – válaszolta kérdéseinkre Veress Balázs, az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának igazgatója megbízásából Bacsó Zsolt csoportvezető.

„A Nemzeti Nyomozó Iroda tájékoztatása alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében elpusztult farkas ügyében nyomozás van folyamatban. Az ügyben további információt nem áll módunkban megosztani” – írta hasonlóképpen az Agrárminisztérium sajtóosztálya.
Mindezek mellett érdeklődésük a következő természetvédelmi témákra is kiterjedtek: Milyen különleges védelmet élveznek a jeladós farkasok? A jeladós farkas lelövéséért járhat-e valamilyen plusz büntetés, azon felül, hogy védett állat elpusztításáról van szó? Tervezik-e, hogy hazai farkasokra is jeladót helyeznek a védelmük érdekében? Létezik-e már hasonlóra példa?

Bár a szóban forgó kérdések nem konkrétan a jelenlegi esetre vonatkoztak, ezekre egyáltalán nem kaptunk választ.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában