Miskolc

2023.04.20. 15:46

Hivatali költségcsökkentés, fenntartásokkal

A miskolci polgármesteri hivatalban takarékoskodtak az elmúlt években, amelyre büszke a városvezetés. A Fidesz-KDNP szerint értelmetlen spórolásról beszélni, ameddig több tízmillió forintot költ a hivatal felesleges kiadásokra.

UA

Takarékosságről beszél a miskolci polgármesteri hivatal

A miskolci polgármesteri hivatalban számos takarékossági intézkedést vezettek be 2019. októberétől. Ezeknek köszönhetően több tízmillió forintos működési kiadást takarított meg a hivatal. Ezen kiadáscsökkentő intézkedésekről tarott sajtótájékoztatót dr. Ignácz Dávid, Miskolc Megyei Jogú Város jegyzője. 

„Fontos megjegyezni, hogy 2017-hez képest a polgármesteri hivatal bevételei közel a duplájára nőttek, ez gyakorlatilag a terembérleti-díjakkal, az ingatlanok kiadásával és a saját bevételekkel kapcsolatos” – mutatott rá. Hozzátette: Ez a kezdeti 44 milliós összegről 80 milliósra növekedett. 

„A dologi kiadás 696 millió forint volt éves szinten ez 2022-re 612 millió forintra csökkent” – ismertette. A jegyző arra is kitért, hogy az energiaárak emelkedése mellett több mint 70 millió forinttal sikerült csökkenteniük az évek alatt a költségeket. „Az irodaszerek, az üzemanyagköltségek csökkentek, de a közüzemi költségeink jelentősen növekedtek, hiába húztuk össze magunkat” – hangsúlyozta. 

Dr. Ignácz Dávid azt is elmondta, hogy a költségeik ugyan csökkentek, de a rezsikiadások jelentősen elviszik ezeket az megspórolt összegeket. „Az ügyvédi megbízásainkat igyekszünk saját hivatali dolgozóinkkal végeztetni, valamint fontos szám még, hogy 2021-ben 8,1 millió papírlap mennyiséget rendelt a polgármesteri hivatal, azonban ez a szám 2022-re 2,8 millió lapra csökkent” – hangsúlyozta. 

Máshogy látják 

„Jelen pillanatban is elmondható, hogy a polgármesteri hivatal bort iszik és vizet prédikál” – reagálta lapunknak Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci szóvivője. Rámutatott, hogy szerintük elsődlegesen a sportállásokat, a több jogcímre felvett pozíciókat kellene megszüntetni, mert a miskolciak pénzét hatékonyabban is ellehetne költeni, minthogy ezeket a pozíciókat fenntartják. 

„Mindaddig, ameddig több tízmillióért újít fel üdülőt és vezérigazgatói irodát a városvezetés, valamint üdültetési igazgatót nevez ki egy gyerektábor élére, addig nincs értelme beszélni arról, hogy mennyit spórolt a polgármesteri hivatal” – húzta alá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában