Ciróka

2023.04.12. 16:00

Babákat várnak a koncertre

Vegyünk egy varázslatos mesevilágot, egy csintalan főhőst, hozzá izgalmas kalandokat, mindezt pedig koronázzuk meg csodálatos dallamokkal!

HE

Ciróka babakoncert. Zeneországba kalauzol a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Fotó: Vajda János

Újra Ciróka Babakoncertre várja a legkisebbeket és szüleiket a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A zenés program minden alkalommal új kalandokra hívja a három évnél fiatalabb gyerekeket az adott évszakhoz, ünnepkörhöz kapcsolódva. A koncerteknek egyedi, színes, játékos díszlete is van, ami segíti a családokat abban, hogy otthonosabban érezzék magukat.

A kisgyermekes családok körében mára jól ismert a Miskolci Szimfonikus Zenekar Ciróka Babakoncertje. A karonülő, totyogó és világfelfedező babáknak megálmodott sorozat Miskolc legnépszerűbb kulturális családi programjává vált. Hogy mi a titkok azon kívül, hogy a muzsikusok szeretik a gyerekeket? Erről mesélt a koncertek megalkotója, forgatókönyvíró, műsorvezetője, Bukáné Kaskötő Marietta.

Izgalmas kalandok

– Vegyünk egy varázslatos mesevilágot, egy csintalan főhőst, hozzá izgalmas kalandokat, mindezt pedig koronázzuk meg csodálatos dallamokkal. Ezt ígéri a Miskolci Szimfonikus Zenekar hét évada töretlen népszerűségnek örvendő babakoncert-sorozata. Kodály Zoltán nyomdokain elindulva a Miskolci Szimfonikus Zenekar munkatársai olyan interaktív gyermekprogramot álmodtak meg, ahol a kicsik rendhagyó körülmények között gazdagodhatnak páratlan klasszikus zenei élményekkel. E koncertek során komplex hatásmechanizmus érvényesül. Egyrészt a különféle játékos feladatok teljesítése révén a zenei részletek által közvetített speciális ingerek mint a hangszín, hangmagasság, tempó, dinamika, befogadására válnak fogékonyabbá a kicsik. Másrészt a zene tudományosan igazolt transzferhatásának köszönhetően olyan kompetenciák kerülnek fejlesztésre, amelyek az önkifejezést, a társadalmi érintkezést, esetleg pszichés defektusok, traumák feloldását segíthetik elő. A zene csodás erejének köszönhetően babakoncertjeinken életre szóló élmények részeseivé válhatnak a legkisebbek is – hangsúlyozta Bukáné Kakötő Marietta.

Mikor? Hol? 

Április 16-án két Ciróka Babakoncertet szervez a Miskolci Szimfonikus Zenekar, délelőtt fél 11-től és délután 4 órától. Helyszín a Malom, a zenekar székháza (Miskolc, Fábián utca 6/a.) 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában