Esőnap

2023.03.14. 13:07

Rendkívüli: elhalasztják a miskolci március 15-i ünnepi családi napot!

A várható rossz időjárási viszonyok miatt szerda helyett vasárnap, március 19-én tartják meg a március 15-re tervezett családi napot a Szent István téren – erről az előrejelzések mérlegelése után döntöttek a szervezők.

ÉM

Fotó: Vajda János

Közleményben tudatta kedden kora délután a döntést a miskolci városháza. A március 15-re tervezett családi nap a koncertekkel új időpontra kerül – a családi nap helyszíne változatlan, a programok és azok kezdő és záró időpontja sem módosul. Reggel 10-től egészen kora estig várják majd koncertek, íjász- és mesterség-bemutatók, lábbábos előadások, illetve kézműves vásár és játszóház, vándorjátszótér, és más színes programok az érdeklődőket – vasárnap. Vasárnap 16 órától ad koncertet Deák Bill Gyula, majd 18 órától a Kelemen Kabátban zenekar lép fel a Szent István téren.

Az ünnepi megemlékezéseket azonban megtartják – erősítette meg érdeklődésünket a miskolci városháza.

Miskolci ünnepi programok március 15-én

09.00 Megemlékezés Görgey Artúr szobránál 

09.30 Megemlékezés Szemere Bertalan, Palóczi László, Butykai József, Horváth Lajos síremlékénél 

10.30 Megemlékezés a Petőfi téren 

11.00 Ünnepi megemlékezés a diósgyőri országzászlónál. Ünnepi beszédet mond dr. Kiss János országgyűlési képviselő. Közreműködik Ivacsné Kuttor Diána énekművész, Kincses Károly, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze. Zenei kíséretet dr. Romhányi Róbert ad. A megemlékezést a Kilátó Miskolc Város Lakosságáért Egyesület szervezi. 

11.00 Megemlékezés gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál, Deák Ferenc szobránál, Lévay József szobránál, Szemere Bertalan szobránál, Petőfi Sándor emléktáblájánál, gróf Széchenyi István szobránál 

11.30 Kossuth Lajos szobránál ünnepi köszöntőt mond Veres Pál polgármester, ünnepi beszédet mond Lőrinczi Dávid diákpolgármester. Ünnepi műsort ad a Miskolci Nemzeti Színház 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában