Segítenek

2023.03.02. 12:25

Irodai gépeket adományozott rászoruló családoknak a vármegyei kormányhivatal

Százhatvan nyomtatót és szkennert ajánlott fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal jótékony célra a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének közreműködésével.

Póczos Nikolett

Grubert Rolan és Dr. Alakszai Zoltán az adomány átadásakor

Fotó: Bujdos Tibor

A kormányhivatal csökkentette papírfelhasználását és munkafolyamatait digitalizálta, ezért a feleslegessé vált eszközöket rászoruló családoknak ajánlotta fel. A használt, de még jól működő gépeket már a napokban elkezdik kiszállítani a dél-borsodi településekre.

Az átadón Dr. Alakszai Zoltán, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye főispánja elmondta, hogy az elmúlt évben komoly eredményeket értek el munkafolyamataik digitalizálásában, és kétharmadával csökkentették a papírfelhasználást, a hatékonyabb munka érdekében. A digitális átállás következtében 160 darab irodatechnikai eszköz, kis teljesítményű szkenner és nyomtató vált feleslegessé.

„Ezeket az eszközöket összegyűjtöttük a kormányhivatal szervezeti egységeiben, és azt a döntést hoztuk, hogy ezeket nem leselejtezzük, hiszen még működőképes eszközökről van szó, hanem felajánljuk jótékony célra, hiszen fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás. Megszólítottuk állandó partnerünket a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetét és tőlük azt a választ kaptuk, hogy el tudják juttatni olyan helyekre, ahol nagy szükség van rájuk.” A főispán kiemelte, azért fordultak a Vöröskereszt megyei szervezetéhez, mert jól tudják, hogy segíteni is jól kell, hogy elérje célját. A szervezet látja, hol van ilyen eszközökre a leginkább szükség.

Komoly segítség

Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének a vezetője örömmel fogadta a felajánlást és természetesen szívesen segítenek a Kormányhivatal által felajánlott gépek célba juttatásában - mondta. 

„Olyan térségekbe juttatjuk, a dél-borsodi, Miskolc környéki kisebb településekre, ahol ez egy komoly segítség lehet intézményben élőknek vagy rászoruló családoknak, akiknek gondot okoz a digitális felzárkózás és önerőből nem jutnának ilyen eszközökhöz. Ezzel a mindennapi életüket tudjuk segíteni. Hiszen mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor ki kell nyomtatni valamit, de otthon nem volt megfelelő eszköz hozzá, annak ellenére, hogy már sok minden a digitális térben történik”- mondta Grubert Roland. Olyan nagy értékű, használt, de jól működő eszközökről van szó, melyek még hosszú évekig kiszolgálnak egy háztartást - fűzte hozzá az elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában