Orvosukra emlékeztek

2023.03.19. 10:00

Emléktáblát koszorúztak Bodrogkisfaludon

„A Falu Orvosa,” Dr. Gáspár Huba 1969 szeptemberében lett Bodrogkisfalud körzeti orvosa, a településen kívül szolgálatot látott el Szegiben, Szegilongon és Taktabájon is.

SFL

Fotó: Serfőző László

Bodrogkisfalud minden polgárát névről ismerte, számukra a nap huszonnégy órájában a rendelkezésükre állt az orvosi ellátás minden területén. Egy időben polgármesteri teendőket is ellátott, ciklusában vált a község végleg önállóvá és függetlenné Szegitől, a település hivatalosan szerezte vissza saját nevét. Szívügyének tekintette Bodrogkisfalud kulturális életének és közösségének építését, egyebek mellett létrehozta a Barátság Klubbot. 

Fotós: Serfőző László

Halála napjáig a községben élt, a közösség meghatározó személyisége volt. Az önkormányzat 2020-ban – tisztelete jeléül – emléktáblával látta el az épületet, amelyben élt és dolgozott. Március 7-én, születésnapján, Balogh Sándor polgármester méltatta a doktor pályafutását, majd az emléktáblánál elhelyezték a tisztelet koszorúját.

Balogh Sándor a tisztelet koszorújával. Fotós: Serfőző László

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában