Rekonstrukció

2023.02.15. 07:00

Régóta vártak már erre: megújul végre a miskolctapolcai orvosi rendelő

Kormányzati támogatásokból és önkormányzati forrásokból újulnak meg, vagy épülnek orvosi rendelők Miskolcon.

UA

Fotó: Bujdos Tibor

Elkezdődik hamarosan a miskolctapolcai orvosi rendelő felújítása. Akik ismerik az épület állapotát, és akik az itteni háziorvosi körzetekbe tartoznak, bizonyára örömmel fogadták Veres Pál bejelentését. A polgármester a közösségimédia-oldalán tudatta: a felújítás két épületet érint, ugyanis a szomszédos, jelenleg üresen álló épületet is átalakítják. A terv az, hogy a felújítások után ide költözik a védőnői szolgálat, valamint a gyermekorvosi rendelő – részletezte a politikus. Posztjából kitűnt: a most is rendelőként üzemelő tömb felújítására 132 millió, a másik épületre 101 millió forintot fordítanak a TOP-os pályázat keretében elnyert forrásból.

Mikorra várható a befejezés? Mi az előzménye, lesz-e a városi egészségügyi hálózat egészét érintő folytatása a tapolcai rekonstrukciónak? A városháza sajtóosztályától vártuk kérdéseinkre a választ.

A tapolcai rendelőket érintően eddig a tervezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás zajlott le és kezdődött meg a kiviteli tervdokumentáció elkészítése, amelyre 30 nap áll rendelkezésre – írta megkeresésünkre a sajtóosztály. Ezt követően – a tervek birtokában – tudják meghatározni a felújítás várható időtartamát, és tudják kiírni a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást. Úgy látják: 2023. őszére rendelkezhet aláírt vállalkozási szerződéssel a miskolci önkormányzat.

Azt is megtudtuk: a helyi önkormányzat a 2014-2020-as uniós fejlesztési időszakban a TOP program keretében öt orvosi rendelő felújítását valósította meg. A lyukói városrészben új orvosi rendelők építése történt meg, ezeket 2020-ban adták át. Az Otthon téri egészségház építése is hamarosan befejeződik. 

A TOP+ Végrehajtási Programterv a TOP+ 6.0 verzió alapján átdolgozás alatt áll, viszont az elmondható, hogy Miskolc önkormányzata a 2021-2027 uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 31,85 milliárd forint forrásból több mint 5,6 milliárd forint támogatást kíván fenntartható humán infrastruktúra fejlesztésre fordítani, amelybe természetesen az orvosi rendelők is beletartoznak – tájékoztatta a miskolci városháza olvasóinkat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában