Elképesztő

2023.02.28. 14:57

Még az ablakok is beleremegtek a robbanásba Miskolc környékén

Nem derült ki, mi okozta a hétfőn kora délután többek által tapasztalt hanghatást.

ÉM

Fülsiketítő volt a hanghatás

Hatalmas robbanást hallottak hétfőn déli 1 óra körül Miskolc környéki településeken. Arnótról, Nyékládházáról és Hernádnémetiből is érkezett jelzés lapunkhoz ezzel kapcsolatban. Volt, akinek még az ablaka is remegett a hanghatás idején. 

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, nincs tudomásuk arról, hogy felrobbant volna valami Miskolc környékén. 

Érdeklődtünk Arnóton is, ahol dr. Üveges István polgármester elmondta, se ő, se az önkormányzat munkatársai nem hallották a robbanást. Véleménye szerint a település határában elterülő ipari parkban végezhettek olyan munkát, ami nagy zajjal jár. Ilyen, amikor csapolják az aszfaltot, de azt már megszokták a arnótiak.
A Magyar Csillagászati Egyesület Miskolci Helyi Csoportjának helyi vezetőjétől, Leitner Zsolttól megtudtuk, meteorok felrobbanása ugyan okozhat komoly hanghatást, de pontos információk hiányában nem tudja megmondani, hogy valóban ez történt-e hétfőn.. 

Lehet még gondolni szuperszónikus repülőgépek keltette hanghatásra is. Érdeklődtünk a Magyar Honvédségnél, nem jártak-e hétfőn térségünkben ilyen gépek, Ha megérkezik a válasz közöljük. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában