Fejlesztés

2023.02.09. 16:08

Mutatjuk, milyen ékkövet kaphat Hejőcsaba

Nyár végén indulhat el és legkésőbb jövő nyáron befejeződik az a beruházás, amely a kisgyermekes családoknak jelent majd nagy segítséget.

Nagy-Hankó Krisztina

Miklós Viktor MMJV Pályázati Fõosztály, fõosztályvezetõ és Borkuti László önkormányzati képviselõ

Fotó: Bujdos Tibor

Sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön reggel Hejőcsabán arról a projektről, amely 84 új férőhellyel növeli majd Miskolc bölcsődei ellátását. A városrészben megvalósuló beruházás a jelenleg még a Petneházy utcán, lakásbölcsődeként működő intézmény csoportjait is beolvasztja majd.

A tervezett bölcsődét a Mésztelep utcában egy üresen álló közel 6 ezer négyzetméteres területen kívánják megvalósítani a Terület- és Településfejlesztési Program keretében – mondta Miklós Viktor, MMJV Pályázati Főosztályának főosztályvezetője. A beruházáshoz szükséges európai uniós forrást még 2019-ben nyerte el az önkormányzat. Jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban. Az új épület közel nulla energiaigényű lesz, melynek létrehozási költsége várhatóan meghaladja a nettó 800 millió forintot – tudatta a főosztályvezető. Hat csoportszoba, négy gondozói szoba és a szükséges kiszolgáló terek megteremtésével megközelítőleg kétezer négyzetméter alapterülettel, összesen 84 gyermek napközbeni elhelyezését, gondozását biztosító bölcsőde lesz. Melyhez tartozik majd egy nagy parkoló és játszóudvar is eszközökkel együtt, valamint a terület parkosítása. Az épület természetesen az akadálymentesség előírásainak is megfelel majd.

Itt valósul meg a fejlesztés
Fotós: Bujdos Tibor

Igény volt az itt élő családok részéről, hogy az eddig kihasználatlan, elhanyagolt terület újra hasznosuljon, ide épül az új bölcsőde, amely Hejőcsaba fényét emeli majd – mondta Borkuti László, a DK önkormányzati képviselője. Hozzátette: korábban szükséglakások voltak itt egy romos épületben, amit pár éve lebontottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában