Felvételi

2023.01.21. 18:16

Sikeresen oldották meg a központit a diákok

Az általunk megkérdezettek azt mondták voltak nehezebb feladatok, de összességében jól vették az akadályt.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Szombaton írták meg az általános iskolás diákok a középiskolai, központi írásbeli feladatlapokat. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint vármegyénkben 4201 tanuló jelentkezett írásbeli vizsgára. Közülük valamely középiskola 9. évfolyamára 3527-en. A többiek 8 vagy 6 osztályos gimnáziumi képzésre szeretnének bejutni. Az írásbeli délelőtt 10 órakor kezdődött el. A diákok egy magyar nyelvi és egy matematika-feladatlapot töltöttek ki a délelőtt folyamán, valamelyik középiskolában.

Magyar és matek, mind egyre megy

Szerkesztőségünk munkatársa a Hősök terén érdeklődött leendő középiskolai tanulóktól a központi írásbeliről. László Levente a magyar nyelvi feladatlaptól tartott jobban. „A matekot jobban várom és a magyartól jobban félek” – osztotta meg gondolatait a Rónai Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskola tanulója. Hozzátette: a fogalmazástól tart jobban. Azt is elmondta, hogy a Földes Ferenc Gimnáziumban szeretne tanulni szeptembertől.

László Levente, László Lóránt és Lászlóné Móré Emese
Fotós: Bujdos Tibor

Nagy Anna inkább a matek miatt aggódott, de szerinte megoldható feladatokkal találkozott. „Nagyon izgultam, mikor jöttünk reggel és a matektól féltem, mert vannak feladatok amikben nem vagyok olyan magabiztos, de sikerült leküzdeni és szerintem jól is sikerült” – mondta. Rámutatott: több logai feladat volt a matekban, mint számított rá, de szerinte megoldható volt, bár nem mindegyik feladatban biztos.

Rácz Viktor nehéznek találta a magyart. „A fogalmazás témája kissé kifogott rajtam, most úgy érzem annyira nem lett a legjobb, de bizakodó vagyok, valamint több közmondásos példa nehézkes volt” – nyilatkozta portálunknak. Rámutatott: a matematika számára nem volt nehéz és logikus volt, valamint jó példákkal találkozott. Azt is elmondta, hogy már nagyon várja a szóbeli felvételit az általa választott középiskolába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában