Bűnmegelőzés

2023.01.13. 16:00

Fókuszban az iskolai bántalmazás a Miskolci Rendőrkapitányságon

Napjaink egyik fontos problémája miatt tartottak előadást a bűnmegelőzési szakemberek a Miskolci Rendőrkapitányságon pedagógusok részére.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Miskolci Rendőrkapitányságon 2023. január 11-én megtartott előadásnak az iskolai bántalmazás volt a témája. Béresné Buczkó Viktória r. százados, bűnmegelőzési főelőadó bemutatta az oktatási intézményekben fellelhető bántalmazások elkövetői oldalát, a büntetőjogi, illetve jelzőrendszeri szempontok figyelembevétel.  A Miskolci Áldozatsegítő Központ képviseletében Doszpoly Orsolya vezető koordinátor pedig arról adott tájékoztatást, hogy 

a pedagógusok hogyan ismerhetik fel, ha valaki bántalmazás áldozatává vált és milyen eszközei vannak arra, hogy ezt megakadályozza, illetőleg kezelje.

Az előadáson a Miskolci Szakképzési Centrum és a Miskolci Tankerületi Központ irányítása alatt álló intézmények vezetői, illetve kijelölt pedagógusai vettek részt - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában