Gratulálunk!

2022.12.22. 09:01

Szabadfalvi-díjat kapott Tóth Arnold

ÉM

Tóth Arnold

Fotó: Ádám János

Megkapta a Herman Ottó Múzeum legendás igazgatója, Szabadfalvi József emlékére alapított szakmai díjat Tóth Arnold. Az ismert etnográfus, az Esztenás együtteshez és táncházhoz köthető zenész ezt maga jelentette be, közösségimédia-oldalán. "Nagy megtiszteltetés, ha a pályatársaktól kap az ember elismerést - nem kis meglepetést, és nagy örömet okoztak ezzel a közelgő ünnepek előtt!" - írta.

A Szabadfalvi-díjat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság 2007-ben alapította, Szabadfalvi József (Debrecen 1928. június 21. – Miskolc 2001. március 29.) tevékenységének megbecsülésére, emlékének megörökítésére, az ahhoz méltó tudományos, muzeológiai és szakmai-közéleti tevékenységet végzők elismerésére. A díj plakettje Varga Éva szobrászművész alkotása.

Az elismerésben részesülhetnek az Északkelet-Magyarországon, valamint az azzal érintkező határon túli területen tevékenykedő múzeumi (vagy közgyűjteményi) szakemberek, akik szakterületükön kimagasló eredményt értek el, illetve folyamatosan magas szinten végzik a munkájukat szaktudományuk, a muzeológia, illetve a múzeumügy társadalmasítása területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában