Jótékonyság

2022.12.17. 14:30

Karácsony a miskolci múzeumi őserdőben (fotókkal)

Lakás- és gyermekotthonokban élő fiatalok karácsonyoztak a Herman Ottó Múzeumban.

HE

Fotó: Ádám János

Idén sem feledkezett meg a hátrányos helyzetű embertársainkról a Herman Ottó Múzeum. Munkatársai Múzeumi karácsonyra hívták az elmúlt szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ lakás- és gyermekotthonaikban élő gyermekeket, fiatalokat. A több mint negyven vendég interaktív tárlatvezetésen és foglalkozáson vehetett részt,  majd egy kis vendéglátás is várta őket. A program anyagi fedezetét a Rotary Club Miskolci Angyalok tagjai biztosították, tudtuk meg Vassné Dobák Leonórától, a múzeum marketing osztályának vezetőjétől. A 12-18 év közötti fiatalok a Pannon-tenger Múzeumát tekintették meg, és izgalmas élményben volt részük, hiszen őserdei ösvények hangjai nyomán haladtak. Hallható volt többek között a dinoszauruszok és az ősemberek kiáltásai is. 

Megújult formában

– A Múzeumi karácsonynak már hagyományai vannak. A koronavírus-járvány előtt öt éven keresztül úgynevezett cipősdoboz akciót szerveztünk, melynek záró eseménye volt a Képtári karácsony. Akkor mindig olyan embereket hívtunk meg a múzeumba, akik valamilyen oknál fogva akadályozva voltak abban, hogy múzeumlátogatáson vegyenek részt. Vagy azért, mert fizikailag nem tudták megoldani, vagy mert szerény körülmények között éltek. Így jutottak el a járvány előtt a múzeumba többek között a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete által működtetett Hajléktalanokat Gondozó Központ idős lakói, a létminimum alatt élő nagycsaládosok vagy a hátrányos helyzetű tanodás gyerekek. Ebben az évben már nem volt cipősdoboz akció, mert megújult formában szerettük volna visszahozni a Múzeumi karácsonyt. Az ünnepi jótékonykodásról és vendéglátásról semmiképpen nem szerettünk volna lemondani – hangsúlyozta Vassné Dobák Leonóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában