Energiaválság

2022.12.18. 19:34

Eddig lesz zárva Tiszaújvárosban a Derkovits Művelődési Központ

Az intézmény decemberi feladatai nagyrészt az Adventi hangolódás programsorozathoz köthetőek, tehát az épület bezárásától függetlenül megrendezhetők.

ÉM

A tiszaújvárosi Derkovits Művelődési Központ 1948 négyzetméter alapterületű épületének fűtési költsége évi 3,8 millió forintról várhatóan 57 millió forintra emelkedne az új távhőrendelet értelmében ebben a fűtési szezonban. A városvezetés azt látta a legracionálisabb döntésnek, ha a 2023. február 28-ig zárva tartják az épületet. 

A művelődési központ művészeti közösségeinek foglalkozásai és az egyéb rendszeres összejövetelek a Széchenyi úti próbateremben, a Tiszaszederkényi Művelődési Házban, illetve a Hamvas Béla Városi Könyvtár előadótermében kapnak helyet. Az épületben dolgozók a napi feladataik ellátását az intézmény más telephelyein, illetve egyéb, önkormányzati épületben végzik ebben időszakban. 

A művelődési központ decemberi feladatai nagyrészt az Adventi hangolódás programsorozathoz köthetőek, amelyek szabadtéri rendezvények, tehát az épület bezárásától függetlenül megrendezhetők.   

A januári kultúra ünnepe alkalmából tervezett programokat az intézmény más épületeiben rendezik meg. A februárra tervezett, elsősorban külsős intézmények által szervezett programok (iskolai farsangok, Eötvös bál) esetében pedig új helyszínt keresnek a rendezvényeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában