Továbbtanulás és a karrierépítés

2022.11.15. 12:00

Szlovákiai középiskolások jártak az egyetemen

A határon túli magyarlakta területekről is vezet út a Miskolci Egyetemre.

A Szlovákiában magyar nyelven tanuló diákok számára a magyarországi felsőoktatás kiváló lehetőségeket kínál a továbbtanulásra és a karrierépítésre is, világított rá a kassai Szakkay József Műszaki és Közgazdasági Szakközépiskola diákjainak látogatása a Miskolci Egyetemen.

A szlovákiai magyar fiatalok a jelenlegi tanulmányaikhoz és továbbtanulási lehetőségeikhez legközelebb álló Gépészmérnöki és Informatikai Kar kínálatával, a duális képzés lehetőségeivel és a munkaerőpiacon előnynek számító gyakorlatközpontú oktatással ismerkedtek.

A Miskolci Egyetem a legszélesebb választási lehetőséget kínálja a régióban a személyes elképzelések megvalósításához. Képzési és tanulmányi ösztöndíjakkal támogatja a tanulást, színvonalas kollégiumi ellátással a lakhatást, klubokkal, fesztiválokkal, sportrendezvényekkel a tartalmas diákéletet” - fejtette ki az Élményközpontban indult találkozón prof. dr. Horváth Zita rektor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában