Nem akármilyen segítség

2022.11.25. 15:30

„Mackó Mama” színházbarát gazdákat keres játék mackóinak

Jótékonysági mackóvásárt rendeznek december 3-án a miskolci teátrum javára.

ÉM

Játék mackók veszik birtokba a Miskolci Nemzeti Színház auláját december 3-án, ugyanis Arnóczki Istvánné világrekorder  gyűjteményének válogatott darabjait lehet majd megvásárolni ezen a napon, 10 és 14 óra között. 

„Mackó Mama” a teljes bevétel összegét a miskolci teátrum számára ajánlja fel, hogy januárban és februárban se kelljen bezárnia a színháznak – adta hírül a Miskolci Nemzeti Színház.

Hivatalosan is Guinness-világrekordot döntött 2019-ben 20.367 darab plüssmackót számláló gyűjteményével Arnóczki Istvánné, „Mackó Mama.” Az évek során gyűjtött játék mackókkal már rengeteg helyen találkozhattak az érdeklődők. Az ország számos pontján rendeztek kiállítást az elképesztő gyűjteményből. 

Miskolcon jelenleg a Szinvapark bevásárlóközpont ad otthont a macik egy részének, melyet bárki megtekinthet – olvasható a közleményben. 

A gyűjtő azzal a szándékkal kereste meg Béres Attilát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját: valamilyen módon segíteni szeretne benne, hogy ne kelljen az elszabadult rezsiköltségek miatt bezárnia a teátrumnak. A segítségnyújtás hogyanja pedig kézenfekvő volt: világrekorder mackógyűjteményének tagjai közül jó néhánynak „új barátokat keres,” a bevételt pedig a színház javára ajánlja fel.

Hétfőtől licitálni is lehet

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a jótékonysági mackóvásárra, ahol többféle értékben lehet majd hozzájutni a plüssökhöz. Ki tudja, talán pont itt fogják megtalálni a betérők a tökéletes karácsonyi ajándékot, vagy gyermekük számára egy örök barátot. Ám ez nem minden! Több mackót árverésre is bocsátanak. A Miskolci Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán lehet rájuk licitálni november 28. és december 2. között az ehhez kapcsolódó bejegyzésben. Minden maci 10 ezer forintról indul, a licitlépcső pedig ezer forint. A legtöbbet ajánló licitálók a vásáron fizethetik ki és vehetik át a játék macikat – tájékoztat a miskolci teátrum.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában