Nemzetközi tűzoltó konferencia

2022.10.11. 13:00

Új eszközöket kapott a Mol Petrolkémiát védő létesítményi tűzoltóság

Új nagyteljesítményű habbaloltó gépjárművel és konténerszállító járművel gyarapodott a tiszaújvárosi egység.

SZB

A FER Tűzoltóság Kft. és a Létesítmény Tűzoltóságok Országos Szövetségének szervezésében nemzetközi tűzoltó konferenciát tartottak Tiszaújvárosban, a Mol Petrolkémiánál. Az esemény zárórendezvényén új, speciális járműveket is átadtak a FER létesítményi tűzoltóságnak: Egy-egy új nagyteljesítményű habbaloltó gépjárművel, valamint egy-egy konténerszállító járművel gyarapodott a FER Tiszaújvárosban és Százhalombattán.

A legnagyobb biztonság a tét 

Az új eszközök ünnepélyes átadásán részt vett és beszédet mondott Marton Zsombor, a Mol Petrolkémia vezérigazgatója, dr. Koncz Zsófia miniszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője, dr. Pimper László, a FER ügyvezetője és Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelője.

A MOL Petrolkémia elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás iránt, ezért a poliol beruházás előrehaladtával a FER létesítményi tűzoltóság meglévő infrastruktúrájának fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít, így biztosítva, hogy az új vegyipari komplexum a lehető legnagyobb biztonsággal legyen működtethető.

Nagyobb létszámmal szolgálnak 

A FER beavatkozási képességének növelése érdekében Tiszaújvárosban egy nagy teljesítményű habbaloltóval, valamint egy konténerszállító gépjárművel bővül a már rendelkezésre álló eszköztár, és további járműveket is megrendeltek.  Emellett számos szakfelszerelést és kulcs alapanyagok beszállításának biztonságát garantáló eszközöket is beszereztek.  

A FER tűzoltóság létszáma is nőtt 17 fővel, így közel 90 szakember áll készenlétben. A létesítményi tűzoltók laktanyája mindössze 3-4 percnyire van a Poliol komplexumtól, a vonulási idő az iparterület közlekedés-fejlesztési terveinek megvalósítása után várhatóan tovább csökken, így a lehető leggyorsabban és a legmodernebb eszközökkel garantálja a gyáregység mellett Tiszaújváros és az egész régió biztonságát.

A környezet érdeke 

„Néhány karnyújtásnyira innen hamarosan megnyílik a MOL új poliol komplexuma, döntő fontosságú lépéseként a vállalat petrolkémiai tevékenysége megerősítésének és Tiszaújváros regionális vegyipari központtá fejlesztésének. Új épületek, új technológiai eljárások, új anyagok jellennek meg, ezért indokolt, hogy a FER Tűzoltóság kapacitásait és műszaki képességeit is hozzáigazítsuk a változó körülményekhez a mai legmodernebb eszközökkel, berendezésekkel. Ezt kívánja a közelben élők, az itt dolgozók és a tűzoltók biztonsága, ez a környezet érdeke.” – mondta Marton Zsombor, az MPK vezérigazgatója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában