Pályázat

2022.10.08. 08:00

Szikszón is pályázható a Bursa Hungarica

Szikszóönkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve pályázatot írt ki a 2023. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjra.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Az ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás. Az ösztöndíjpályázattal kapcsolatos adatbázis-kezelői, koordinációs, a települési és megyei ösztöndíjjal kapcsolatos pénzkezelési feladatokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő végzi, míg az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

Pályázatot azok a fiatalok nyújthatnak be, akik felsőoktatási hallgatók vagy érettségi előtt álló középiskolások, illetve érettségizettek, de felsőoktatási tanulmányaik megkezdése előtt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában