Sztrájk

2022.10.25. 18:30

Magasabb bért szeretnének a buszosok, ezért nem indult minden járat (Fotókkal frissítve!)

Nem okozott jelentősebb fennakadásokat Miskolcon az egyik buszos szakszervezet kétórás munkabeszüntetése. A buszvezetők jobb munkakörülményekért indítottak országos akciót.

ÉM

A miskolci Búza téri pályaudvaron

Fotó: Bujdos Tibor

– 14:24-kor indulna a mi járatunk. Hallottunk a sztrájkról, de most megkérdeztük, és azt mondta a sofőr, hogy hazavisz bennünket, ő nem sztrájkol – mondta Orosz Béla, aki a Bőcsre tartott. 

– Azt halottam, hogy a kazincbarcikai vonalon most nem indul egy járat, de az utána következő például elindul – hallottuk egy másik utastól.

A Búza téren tapasztalataink szerint sok utas tudott a kedd délutáni kétórás, figyelmeztető sztrájkról, így a legtöbben az információs pultnál kértek először segítséget.

– Bükkszentre megy most busz? 

– Igen – hangzik a megnyugtató válasz a fülkéből.

Az egyik buszvezető név nélkül úgy nyilatkozott, hogy sokan sztrájkolnak jobb munkakörülményeket és béremelést követelve. Mivel most ő nem menetrend szerinti járaton van, így nem csatlakozhatott hozzájuk, de mint mondta, egyetért a követelésekkel.

– Egyelőre ez egy figyelmeztető sztrájk. Megvan, hogy mely járatokat érinti. Ezt megbeszéltük a szakszervezet képviselőivel – tette hozzá egy másik sofőr, szintén név nélkül. Az ő járata is perceken belül indult, és ő is egyetért a követelésekkel, amiből a legfontosabbnak a fizetésemelést tartja.

Mint ismert, október 25-én 14 és 16 óra között figyelmeztető sztrájkot tartott a Volán egyik szakszervezete. A Volánbusz Zrt. honlapján korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy ebben az időszakban is biztosítják az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában