Hálózat

2022.09.01. 19:12

Víz nélkül maradtak a miskolci belvárosban

A Dayka-átkötéssel lehet összefüggésben a jelenség.

ÉM

A helyszínen készült felvételünk - a Rácz György-Petőfi sarkon dolgoznak a Mivíz szakemberei

Fotó: Ádám János

Víz nélkül maradtak a belvárosban Miskolcon. A jelenség okát keresve a helyszínen csütörtökön délután azt tapasztaltuk, hogy a Rácz György és Petőfi utca sarkán folynak munkálatok, egy elzárónak látszó tárgy beépítése volt várható.

A környékbeliektől úgy tudjuk, már nap közben sem volt víz. Akkor még azt a tájékoztatást kapták, hogy délutánra helyreállhat a szolgáltatás. Ez egyelőre nem történt meg. A környező utcákat lajtoskocsival járják.

 

Sikerült beszélnünk Vojtilla László Zoltánnal, a Mivíz Kft. ügyvezetőjével, tőle ezt tudtuk meg:

- Útszakasz racionálizálás történik az ésszerű forgalmi rend kialakítása érdekében. Az útépítés érinti az út alatt található 300 milliméteres vízvezetéket, aminek egy szakaszát ki kell vágni. A munkálatokat – bár a Mivíz Kft. felügyelete mellett, de – a kivitelező cég végzi. A vezeték áthelyezésének és kiváltásának ideje alatt bizonyos helyeken tartósabban szünetel majd a vízszolgáltatás. Erre az időre ideiglenes vízellátást fognak kialakítani, valószínűleg a felszínen elvezetett repülővezetéken keresztül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában