Lerakták az alapkövet

2022.09.18. 19:00

Új iskolaszárny épül Mezőcsáton

Az alapkőletétel mellett, ünnepélyes keretek között köszöntötték a jubiláló pedagógusokat.

UA

Vasárnap ünnepélyes istentiszteletet tartott a Mezőcsáti Református Egyházközség abból az alkalomból, hogy letehették az új iskolai épületszárnyuk alapkövét. Az ünnepi eseményen Pásztor Dániel püspök hirdetett igét. Az ünnepi alkalommal a jubiláns pedagógusokat is köszöntötték.

 

Ezt követően ünnepi köszöntések hangzottak el a zsinat, a kerület, az egyházmegye és Mezőcsát város képviseletében. Molnár János a Zsinat Elnöksége képviseletében, az Egyházmegye részéről pedig Szőnyi Tamás esperes mondott beszédet, illetve Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere is elmondta gondolatait.

Korszerű tantermek

Az építkezés jelentős része kormányzati forrásból valósul meg. A zsinat átmeneti hitel nyújtásával segít, a fenntartó egyházközség több tízmilliós önrésszel támogatja a fejlesztést. Az új iskolai épületszárny, az 1860-ban épült régi iskolaépület helyén, a templommal szomszédos telken épül majd fel szaktantermekkel, csoportfoglalkoztatókkal. Az új épület illeszkedni fog a város főterének épített örökségébe, melyet a néhai Németh Sándor építészmérnök tervezett. Az épületrész átadására jövő év augusztusában történhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában