Jegyzet

2022.09.04. 13:40

Pihentünk

Nagy-Hankó Krisztina

Olyan gyorsan elszállt ez a nyár, ahogyan a többi is. Csak valahogy ettől a három hónaptól most sokkal többet várt mindenki az elmúlt két év korlátozásai miatt. Aki külföldre vágyott és megtehette, elutazott. Aki belföldön nyaralt, számtalan ajánlat közül választhatott. Csak a pénztárca szabott határt az elképzeléseknek. 

Már nyár elején elfogytak az olcsóbb szálláshelyek a kedvelt üdülőhelyeken, fürdővárosokban. A szerencsésebbek még találhattak néhány szabad időpontot, de a hétvégéken gyakorlatilag megtelt minden szoba. A nem annyira fókuszban lévő nyaraló helyeken lehetett azért találni apartmant és szállodai szobát is elfogadható áron. Azonban aki a teljes körű kényelmet nyújtó sok csillagos szállodákat kedveli, annak is időben kellett foglalnia, ha a főszezonban akart üdülni. 

Ezt mutatja a tapasztalat, mégis úgy tűnik a szállásadók a pandémia utáni első igazi nyártól többet vártak, de nem elégedetlenek. Volt kikapcsolódni vágyó vendég. Azt remélik a turisztikai szakemberek, hogy még ősszel is marad a foglalási kedv, dacára a költségek általános megemelkedésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában