Miskolc

2022.09.20. 15:14

Összekötöttük az embereket az Észak-Magyarország állásbörzéjén (fotókkal, videóval)

Munkaadók és munkavállalók találhattak egymásra kedden a Miskolci Egyetemen, az Észak-Magyarország által szervezett állásbörzén. A rendezvényen 34 kiállító várta az érdeklődőket, közöttük miskolci, megyénkbeli és megyénken kívüli cégek, pénzintézetek, munkaerő-kölcsönzők.

HE

Sokan látogattak ki a Miskolci Egyetem díszaulájába

Fotó: Bujdos Tibor

Már a délelőtti órákban is nagy volt az érdeklődés, fiatal és idősebb munkavállalók keresték a számukra legmegfelelőbb lehetőséget.

– Az állásbörze találkozási lehetőség, aminek nagy a tétje – hangsúlyozta a rendezvény megnyitóján dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megye főispánja. – A tét nemcsak az, hogy munkaviszonyok létesüljenek, hanem az is, hogy a munkaadók megismerjék az álláskeresők aktuális igényeit. A munkavállalók pedig jelenlétükkel növelhetik munkaerő-piaci értéküket azzal, hogy megismerik a munkaadók elvárásait, és élnek a képzési, foglalkoztatási lehetőségekkel. A helyszín szimbolikus, hiszen a Miskolci Egyetem a megye legfontosabb szellemi bázisa, és jó érzés látni a szakemberek újabb generációját a standoknál. Az egyetem azonban nemcsak a fiatalok számára tartogat lehetőségeket, hiszen a tudás és a fejlődés bázisaként minden generációnak azt üzeni, hogy alkalmazkodnunk kell az újabb és újabb kihívásokhoz – fogalmazott a főispán.

Alakszai Zoltán, Bihall Tamás és Szabó Gergely a megnyitón
Fotós: Bujdos Tibor

Hangsúlyozta: megyénkben megtanulhattuk, hogy minden válságból a munka világa jelenti a kiutat. Ha munka van, minden van. A megyei kormányhivatal igyekszik minden támogatást megadni a munkaadóknak és álláskeresőknek, hogy megtalálják a munkához vezető utat.

Küldetés

Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei közgyűlés alelnöke köszönetet mondott lapunknak, amiért évek óta felvállaljuk az állásbörze rendezését. Mint fogalmazott, ez egyfajta küldetés, hiszen a rendezvény összeköti az embereket, hidat képez közöttük. Ez a híd pedig a tudás és az információ hídja, ami által megismeri egymást a munkaadó és munkavállaló.

– A mai világban rendkívül fontos, hogy nyitottak legyünk. Olyan sok kihívással találkozunk az életünkben, ami folyamatos tanulást és folyamatos kommunikációt feltételez – fogalmazott az alelnök.

Bihall Tamás, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke jelezte, gazdasági szempontból megyénk mutatói 2022 első félévében kiemelkedőek voltak. Azonban a jövőben komoly változásokkal és nehézségekkel kell szembenézniük a cégeknek, a munkavállalóknak, a családoknak és minden egyes embernek. Éppen ezért minden olyan találkozás, ami a jövőről szól, komolyan felértékelődik. Minden cég keresi, hogyan tudja a számláit kifizetni, hatékonyságát növelni, életben maradni. Ehhez pedig olyan munkavállalókra van szükség, akik ezekkel a célokkal azonosulni tudnak.

Képzések

Az állásbörzét hivatalosan Ádám Zoltán, a Miskolci Egyetem oktatási és minőségbiztosítási igazgatóságának vezetője nyitotta meg. Mint mondta, megtiszteltetés az egyetemnek, hogy helyet adhatott az állásbörzének.

– A felsőoktatási intézmény nyolc karán több száz képzést kínál. Ezért bátran javaslom mindenkinek, hogy ha a börzén kiderül, hogy még valamilyen képzésre lenne szüksége az állás betöltéséhez, bátran válassza a Miskolci Egyetem kínálatát. Mindig is fontosnak tartottuk, hogy aktívan hozzájáruljunk az észak-magyarországi régió munkaerő-szükségletéhez – fogalmazott.

Fotós: Bujdos Tibor

Ezután a vendégek végiglátogatták a standokat, hogy megismerjék azok munkaerő-piaci kínálatait.

Mi a MÁV Zrt. standjánál érdeklődtünk. Kis-Likai Szabina toborzótól tudtuk meg, hogy a cég kínálata színes. Keresnek pályamunkásokat, felsővezeték-szerelőket, műszerészeket, felsőfokú végzettséggel pedig közlekedés-mérnököket és építőmérnököket. Örülnek a pályakezdőknek és a tapasztalattal rendelkezőknek is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház standjánál dr. Nagy Gábor orvosigazgatóval találkoztunk, aki lapunknak elmondta, nemcsak egészségügyi, hanem például logisztikai, műszaki területre is várják a jelentkezőket. Bíznak benne, hogy az állásbörze megoldja bizonyos problémáikat.

– Reméljük, akik a standunknál megfordulnak, mindenkit fel tudunk venni – tette hozzá.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában