Szív és darál

2022.09.27. 15:15

Akár tizenkettedére is zsugoríthatják az összegyűjtött avart

Új gépek segítik a közterületi lombgyűjtést a miskolci közterületeken.

ÉM

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. korábban már beszerzett egy Billy Goat márkájú lombszívót, melynek használatával kapcsolatban pozitív jelzések érkeztek a munkatársaktól, ezért a napokban további két ilyennel bővült a társaság gépparkja. 

A lombszívó használatával a lombgyűjtés és szállítás a jelenleginél nagyobb hatékonyságú lehet, miután a lombszívás kiváltja a lomb rakodási, és kézi gyűjtési feladatainak nagy részét. A lombszívó nem csak gyűjti, hanem a helyszínen aprítja is a felszívott faleveleket, így a lomb térfogatát a hatodára, vagy akár a tizenkettedére tudja csökkenteni. A térfogatcsökkenésnek köszönhetően adott idő alatt nagyobb térfogatú levél gyűjthető össze és szállítható el a társaság nádasréti telephelyére.

Minden körzetbe egy

A város három parkgondozási körzetre van osztva, melyekben a lombokat a kijelölt gyűjtési pontokon rakják le. A géppark bővítéséből adódóan a három lombszívó mostantól lefedi Miskolc teljes területén a felmerülő lombgyűjtést és szállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában