Verseny

2022.08.30. 11:24

Traktor-futam Mérán

A mezőgazdasági gépjárművezetők versenyét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr Főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály munkatársai az Encsi Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával közösen szervezték mára Mérán.

ÉM

Ügyességi próba, traktorral

Fotó: Bujdos Tibor

Az elmúlt években megyénk közútjain is nagymértékben megnövekedett a gépjárműforgalom, ami igaz a mezőgazdasági gépjárművekre is. Jelenlétük elsősorban a betakarítási időszakban jelentkezik intenzívebben. Az aktualitás miatt a verseny célja, hogy a mezőgazdasági gépjárművezetők az elméleti ismeretüket frissíthessék, a gyakorlati tapasztalataikat pedig bővíthessék, és ez által a közúti közlekedést közösen biztonságosabbá tegyék. 

A mezőgazdasági gépjárművezetők számára szervezett megmérettetés KRESZ- és elméleti tesztlapok kitöltéséből, vezetéstechnikai pálya teljesítéséből, illetve gyakorlati feladatok végrehajtásából állt. A versenyre jelentkezőknek rendelkezni kellett legalább „T” nemzeti érvényes vezetői engedéllyel, amelyet a verseny előtt be kellett mutatni. A vezetéstechnikai pályát mindenkinek ugyanazzal a mezőgazdasági gépjárművel kellett teljesítenie, melyet a vetélkedő szervezője biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában