Időközi választás

2022.07.23. 18:00

Új polgármestere van Igricinek

A bölcsőde építési munkálatai folyamatosan és zökkenőmentesen haladnak.

ÉM

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján a helyi választási bizottság az időközi polgármester-választást idén július 3-án tartotta Igriciben, ahol a szavazatok alapján Tóth Sándor, a település korábbi alpolgármestere kapott bizalmat. Ebből az alkalomból kértük, hogy tájékoztasson az elmúlt időszakban a települést és az önkormányzatot érintő eseményekről. 

Számos beruházás 

– Visszatekintve az évre, említésre méltó, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága által kiírt pályázaton nyert támogatásból megvalósult közel egymillió forint összegből az érdeklődők megelégedésére a „Tavaszváró Igrici” elnevezésű kulturális rendezvény. A Dél-Borsodi Idősügyi Tanács közreműködésével megvalósult a hagyományos Versmondó Gála, melyet a költészet napja alkalmából rendeztünk, melyen kilenc település szépkorú, irodalmat kedvelő versmondói vettek részt. Vendégünk volt Molnárné Papp Ilona költőnő, aki bemutatkozásával és verseivel emelte a rendezvény színvonalát – idézte fel Tóth Sándor, aki hozzátette: Az önkormányzat Magyar Falu Program-pályázat keretében a Tompa utca két közének felújítási munkálataira 15 millió forint pályázati támogatást nyert. 

Az önkormányzat mintegy hatmillió forint összegben LEADER-pályázatot nyújtott be utcajelzőtáblák, kültéri virágtartók, padok, szeméttárolók, kerékpártárolók, ágaprító gép és informatikai eszközök beszerzésére. 

Megtudtuk azt is, hogy a Start munkaprogram keretében jelenleg a mezőgazdasági programban hét, a szociális jellegű programban 16 ember dolgozik. A programban a Petőfi utca egy méter széles aszfaltos útpadka kialakításával bővül a temető bejáratáig. Hosszú távú közfoglalkoztatási programban 11-en dolgoznak, akiknek az intézményeink takarítása, karbantartása, az időskorú lakosok segítése és konyhai kisegítés a feladata. A Magyar Falu Program keretében az önkormányzat kétmillió forint pályázati támogatást nyert kommunális eszköz beszerzésére. Ebből a támogatásból egy fűnyíró traktort, két fűkaszát, egy pótkocsit és egy önjáró fűnyírót szereztek be. 

– A bölcsőde építési munkálata folyamatos és zökkenőmentes, az átadás várhatóan augusztus végén lesz. A működés megkezdése a hatóságok engedélyeitől függ. Önkormányzati kötelező feladat a kóbor ebek begyűjtése. A gyepmester minden hónapban különös figyelemmel a lakosság által bejelentett, utcákon kószáló ebeket befogja és elszállítja. A védőnői szolgálatban a képviselő-testület által kiválasztott Gulyás Flóra védőnő látja el a védőnői feladatokat. Folyamatosan végezzük a település virágosítását, virágtartók kihelyezését. Emellett a település tisztán tartása, közterületek kaszálása, árkok karbantartása a feladat. Mivel a közfoglalkoztatásban dolgozó férfiak létszáma jelentősen csökkent, kérem a tisztelt lakosokat, hogy akik megtehetik, a saját otthonuk előtti terület kaszálását végezzék el – hangsúlyozta a polgármester.

(A borítóképen: Jól halad a bölcsőde építése | Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában