Fidesz sajtótájékoztató

2022.06.04. 11:30

Hitelre újabb hitel – „Ne vigyék csődbe Miskolcot!”

Pénzügyi káosz jellemzi Miskolc baloldali városvezetését a Fidesz szerint.

ÉM

„Akkora a pénzügyi káosz, mint még soha, újabb hitelt akar felvenni Veres Pál és csapata” – kezdte sajtótájékoztatóját dr. Nagy Ákos, a Fidesz miskolci frakcióvezetője. „Hitelből akarják visszafizetni a hitelt. Azt a hitelt, amit 2010 előtt a Káli Sándor vezette baloldali városvezetés vett fel. Ebben jók csak, a hitel felvételében” – fogalmazott a frakcióvezető. Beszámolt arról is, hogy szerinte „több mint 3,1 milliárd forintot kellene előteremtenie a városnak július elsejéig, ugyanis az egyik legnagyobb magyar bank türelme idáig tarthat”. 

Díjemelések, megszorítások 

Dr. Nagy Ákos szerint a „baloldali politikusok soha nem álltak az emberek oldalára, sem országos, sem helyi ügyekben”. Úgy fogalmazott: „Mára egyértelművé vált, hogy a miskolci baloldal a válsággal nem tudott megküzdeni, a sikertelen válságkezelési ötletei felett eljárt az idő. Ezek ugyanis semmi másból nem álltak, mint brutális lakossági megszorításokból, díjemelésekből, lakbéremelésből és a közvagyon kiárusításából. Közben a normális tömegközlekedést megszüntették, a körzeti rendészeket, vagyis a seriffeket elküldték, a füvet nem nyírják” – foglalta össze véleményét. 

„Ne legyenek kétségeink! A baloldali recept mindig ugyanaz. Először az embereket sarcolják meg, utána tönkreteszik azt, amit az emberek rájuk bíztak, most éppen szeretett városunkat, Miskolcot” – húzta alá. 

Valóság 

A frakcióvezető szólt a városvezetés dubaji útjáról is, amelynek szerinte nincsenek kézzelfogható eredményei. „A barátok és a haverok közben jó fizetéseket kapnak” – adott hangot nemtetszésének a politikus. Szerinte ma a baloldali politikusok Miskolcon „két dolgot tudnak, hitelért kuncsorogni és a kormányra mutogatni. Ennek eredményeit látjuk a miskolci hétköznapokon. A miskolciak előtt a »Virágzó Nagy Miskolc« eszményképe helyett a hanyatló, de legalábbis egy helyben toporgó Miskolc valósága jelenik meg a szürke hétköznapokban.” 

Javaslatok jobbról 

„A Fidesz–KDNP-frakció többször is érdemi válságkezelést javasolt. Ideértve a képviselői és felügyelőbizottsági tiszteletdíjak radikális csökkentését és a több mint kétszázmilliárdos önkormányzati vagyon hatékonyabb kezelését. Hiába” – tette hozzá dr. Nagy Ákos. „Mi egy működő várost adtunk át 2019-ben, csak ennyit kérünk: ne vigyék csődbe Miskolcot, kezdjenek el végre dolgozni!” – zárta sajtótájékoztatóját a Fidesz miskolci frakcióvezetője.

(A borítóképen: Frakciójuk javaslatairól is tájékoztatott dr. Nagy Ákos | Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában