Villanyrendőri buszmegálló

2022.05.03. 11:00

A járda biztonságos, de az út kátyús maradt

Nem kell már a vállalhatatlan járdaburkolat gödreit kerülgetni a gyalogosoknak a villanyrendőri busz­megállónál.

ÉM

Kicsit olyan volt, mint a Luca széke, lassan, de biztosan készült. Február elején már felszedték a miskolci villanyrendőri buszmegálló burkolatát, de egészen az utóbbi hetekig kellett várni, hogy folytatódjék a munka, és olyan burkolata legyen a buszmegállónak, amelyet bárki biztonsággal használhat. A napokban pedig felszállt az a bizonyos fehér füst, a burkolat elkészült, és bátran használhatja valamennyi buszra váró miskolci utas.

Évek óta megoldatlan volt 

A Villanyrendőr környékén járók már esztendők óta rendszeresen szóvá teszik a villanyrendőri járdaburkolat állapotát. Azonban egészen a tavaly novemberben megtartott városi közmeghallgatásig kellett várni, hogy kiderüljön, mi is az önkormányzat valódi szándéka. A közmeghallgatáson az egyik szót kérő egyenesen „rettenetesnek” minősítette a helyzetet. Így fogalmazott: „Egyik gödörből a másikba esik bele a gyalogos. Aki ráadásul bottal jár, annak még nehezebb a közlekedés a járdaburkolaton.”

Egyébként a 2006-ban készült járdaburkolat átépítés révén kapott új burkolatot, amelynek konstrukciós problémái voltak. A víz aláfolyt, a burkolat felfagyott. Különösen a buszmegálló környékén vált válságossá a helyzet. A többszöri felfagyás miatt jutott korábbi állapotába. 

Az önkormányzat költségvetéséből sikerült forrást elkülöníteni a probléma megoldására. 

A miskolci közgyűlés legutóbbi ülésén is szó esett a villanyrendőri járdaburkolatról. A fideszes Bajusz Gábor örömét fejezte ki, hogy használhatóvá tették a járdaburkolatot, de megemlítette, hogy alig egy méterrel odébb hatalmas kátyúk tátonganak az úttesten.
 

(A borítóképen: Végre járható a burkolat a villanyrendőri buszmegállónál | Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában