Szikszó-Liget

2022.04.27. 14:00

Otthonteremtési program közös szervezésben Szikszón

A lakossági igények is alátámasztják a fejlesztési elképzeléseket.

Horváth Imre

Otthonteremtési programot indítanak Szikszón. A városvezetés elképzelése egy „Szikszó-Liget” elnevezésű kislakópark megvalósítása új lakásokkal. Szerették volna azonban felmérni, hogy valóban megvan-e az igény az új építésű ingatlanokra, illetve lehetőséget teremteni arra, hogy az érdeklődők maguk is részt vehessenek az új otthonuk megtervezésében. Éppen ezért arra kérték a szikszóiakat és leendő szikszóiakat, hogy mondják el igényeiket – erre a város honlapján létrehozott felületen volt lehetősége bárkinek.

Mint megtudtuk, Szikszó Város Önkormányzata az otthonteremtési programja első lépéseként – a Kassai úton, a kórház utáni társasházak mellett – „Szikszó-Liget” néven kislakópark fejlesztésének tervezését kezdte el. Az előzetes elképzelések még formálhatóak voltak az igények, a lehetőségek szerint. A kereslet függvényében rugalmasan méretezhetőek az épületek, 2-3, esetleg 4 szintesre, szintenként 1-3 variálható lakás kialakításával. 

A lezárult és összegzett vélemények kapcsán dr. Piskóti István alpolgármestert kérdeztük, aki elmondta, a felmérés eredménye megerősítette a jogosultságát ennek az elképzelésnek, így az önkormányzat most megteszi a szükséges lépéseket a megvalósítás érdekében.

Ez a fejlesztés is sokat hozzáad majd az élhető kisváros képéhez - Dr. Piskóti István

– Szeretnénk egy megfelelő beruházó vállalkozást találni, amellyel partnerségben megépülhet a lakópark a város egy frekventált részén. Mivel az előzetes igényeket már felmértük, így azt gondoljuk, hogy ez egy kecsegtető lehetőség lehet a leendő beruházó számára. Ez a fejlesztés is sokat hozzáad majd az élhető kisváros képéhez, amelyet szeretnénk kialakítani Szikszón – tette hozzá az alpolgármester.

(A borítóképen: A lakópark látványterve. Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában