Adományok

2022.04.01. 12:15

A menekülteknek gyűjtöttek a kormányhivatali dolgozók

Tartós élelmiszereket, tisztálkodási és tisztító szereket gyűjtöttek az ukrán menekültek számára az elmúlt időszakban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal munkatársai.

Hegyi Erika

Az adományokat dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott adta át pénteken az ITC Székházban a Máltai Szeretetszolgálat képviselőjének, Tóth-Simon Károlynak, hogy eljuttassák azokat a leginkább rászorulók részére.

 

Dr. Alakszai Zoltán hangsúlyozta: lakosságarányosan Magyarországra érkezett a legtöbb menekült Ukrajnából. Megyénkben is komoly összefogás alakult ki a megsegítésükre.

 

– Arra a döntésre jutottunk, hogy adományainkat a karitatív szervezeteken keresztül szeretnénk a legjobb helyre juttani, mert így biztosan ott tudunk segíteni, ahol arra a legnagyobb szükség van. Segíteni is jól kell tudni  – fogalmazott a kormánymegbízott.

 

 

(A borítóképen: Az adományokat dr. Alakszai Zoltán kormánymegbízott adta át pénteken az ITC Székházban a Máltai Szeretetszolgálat képviselőjének, Tóth-Simon Károlynak. Fotó: Bujdos Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában