Bokrétaünnepség

2022.03.25. 18:00

Bokréta került az iskola tetejére

Elérte legmagasabb pontját a Szendrői Református Általános Iskola és Óvoda fejlesztése.

ÉM

Ünnepi istentisztelet keretében tartották meg a Szendrői Református Általános Iskola és Óvoda új épületszárnyának bokrétaünnepségét. Az egyházközség fenntartásában működő iskola a jelenleg már működő telephelyén egy új épületszárnyban négy tanteremmel és további szaktantermekkel bővül. A beruházás révén modern, korszerű körülmények között tanulhatnak a jövőben az iskola tanulói. 

 

Az ünnepi alkalomból megtartott istentiszteleten igét hirdetett nagytiszteletű Benke András, a gyülekezet lelkipásztora. Szaniszló János polgármester köszöntötte a résztvevőket, valamint méltatta az iskolának a város életében betöltött szerepét. Emlékeztetett a 12 évvel ezelőtti nagypénteki kezdetre a családi napközi indulásakor, és kiemelte, hogy a reformátusok szeretnek a feltámadáshoz kapcsolni ünnepet és hálaadást, ahogy Szendrő városa is bizonyos értelemben feltámadást élhet meg a református intézményhálózat fejlődésével, így a feltámadásba vetett hittel tekinthetünk előre. 

 

Kókainé Béres Mariann igazgató az elmúlt tíz év számadataival mutatta be az iskola és óvoda fejlődését, képes összefoglalóval pedig Benke András villantotta fel az építés lépcsőzetes előrehaladását, előtérbe helyezve, hogy mindenért egyedül Istené a dicsőség. 

 

A 4. osztályos diákok néptáncműsorral színesítették az ünnepet az iskola udvarán. Majd a résztvevők együtt készítették el a bokrétát azokból a szalagokból, melyeket a gyermekek használtak a műsor folyamán. A bokréta felhelyezése után az épületbejárással ért véget az ünnepi alkalom.
 

(A borítóképen: A műsorban használt szalagokból készült a bokréta)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában