Jótékonyság

2022.02.05. 12:30

Sportnap a mentősökért

Sajószentpéteren adománygyűjtő sportnapot rendeznek a bajba került család megsegítésére.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónktól

Az Egerben élő Tóth József és felesége, Tóth-Demeter Katalin, amikor megtudták, hogy nagy bajba került egy sajószentpéteri család, rögtön azon gondolkodtak, hogyan lehetne nekik segíteni. A napokban írtunk arról, hogy az elmúlt héten egy háromgyermekes család háza kigyulladt, majd teljesen lakhatatlanná vált. Az apa és legidősebb fia az Országos Mentőszolgálat bajtársai. A családnak jelenleg a sajószentpéteri önkormányzat biztosít lakást, és több gyűjtés is indult annak érdekében, hogy minél hamarabb rendbe hozhassák a házukat. 

 

– A feleségem sajószentpéteri, jelenleg is ott tart edzéseket. Amikor a közösségi oldalon meglátta a család tragédiáját, azonnal azon kezdtünk el gondolkodni, hogyan segíthetnénk nekik – mondta az Északnak József, aki szintén edzőteremben dolgozik, csak Egerben. – Végül azt találtuk ki, hogy február 6-án, vasárnap szervezünk egy adománygyűjtő, jótékonysági sportnapot. A helyszín Sajószentpéter lesz, a Fitt Liget Victory Gym edzőterme. Minden edző mellénk állt, és nagy köszönet Sándor Lajosnak, aki a termet és a sporteszközöket biztosítja. A programok délelőtt 9 órától kezdődnek és egészen délután 3 óráig tartanak. Fél 10-től jumpedzés lesz a feleségemmel, 11 órától zumbafitnesz Kriston-Kékedi Evelinnel, fél 1-től szteppaerobik Turinszki-Solymosi Noémivel, délután 2 órától pedig Hatha-jóga Bernáth Katalinnal – sorolta József.

 

Edzések és verseny 

 

Hozzátette: Ezen a napon rendezik meg az I. Victory Gym Fekvenyomó Háziversenyt is, melynek három legjobban teljesítő versenyzője külön díjazásban részesül, de minden indulónak jut majd ajándék. Ami a legfontosabb, hogy a nap minden bevétele a sajószentpéteri család megsegítésére megy majd, ezért jó lenne, ha minél többen ellátogatnának valamelyik edzésre. 

 

– A sportnap megrendezésekor arra gondoltunk, hogy mekkora tragédia az, amikor valakinek a háza teljesen lakhatatlanná válik, és mindenük, egész életük munkája odalesz. Se ruhájuk, se bútoruk. Az együttérzésünket még inkább növelte, hogy az apa és a fia is a mentőknél dolgozik. Jól tudjuk, hogy az egészségügyi dolgozók nem keresnek milliókat, ők nem a magas fizetésért vállalják a nehéz munkát, hanem elhivatottságból. Mindig ott vannak, ahol segíteni kell, így ők is megérdemlik, hogy ha ők kerülnek nehéz helyzetbe, akkor ők is számíthassanak mások együttérzésére és támogatására – fogalmazott József.

 

(A borítóképen: A leégett sajószentpéteri ház)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában