Edelény

2022.02.24. 07:30

Megrongálták a tanösvényt

Az edelényi önkormányzatot elkeserítette, hogy vannak, akik nem értékelik a fejlesztéseket.

ÉM

2019-ben azzal a céllal került megálmodásra és átadásra európai uniós támogatás felhasználásával az edelényi Oltalom óvoda mögötti tanösvény, hogy a városban élő gyermekek játékos formában ismerkedjenek a Bódva völgyében élő állatokkal, növényekkel. Olyan élményeket szerezhessenek a friss levegőn, amelyeknek köszönhetően már kis koruktól tudatosan élik ­mindennapjaikat, figyelnek élővilágunk védelmére és megóvására. 

 

„Viszont minden erőfeszítésünk ellenére és a korábbi rongálások nyomainak eltüntetését követően ismét azzal kellett szembesülnünk, hogy valószínűleg helyi fiatalok nem értékelik azt a munkát és azokat a fejlesztéseket, amelyek eredményeként egy élhető, modern, a családokat és fiatalokat itt tartó kisvárosi környezetet szeretnénk kialakítani. Az elmúlt időszakban megújítottuk játszótereinket, újakat építettünk, folyamatosan bővítjük a Városi Sport- és Szabadidőközpontban elérhető sportolási lehetőségek kínálatát, adtunk be pályázatot rollerpálya kialakítására azért, hogy a fiatalok megfelelő körülmények között tölthessék el szabad­idejüket. A karbantartási költségek mellett viszont jelentős terhet ró ránk azoknak a kár­okozásoknak az eltüntetése, amelyek kizárólag szórakozásból, a mások által végzett munka semmibevételéből erednek” – tájékoztatott közösségi oldalán Edelény Város Önkormányzata. 

 

Keresik a tetteseket 

 

A célpont ismét a tanösvény volt, ahol „feltehetőleg unalmukban” az elkövetők több információs táblában is kárt tettek. Némely olyan mértékű, hogy a teljes tábla kicserélése szükséges. 

Forrás: PH

A város közterületi kamerarendszerének felvételeit még vizsgálják, a szükséges intézkedéseket megteszik, ígéri az önkormányzat. Hozzátették: ha az elkövetők lelkiismerete felébred, és önként jelentkeznek, abban az esetben eltekintenek a feljelentéstől. „Mi nem adjuk fel, továbbra is tesszük a dolgunkat, alakítjuk városunk infrastruktúráját, fejlesztjük közterületeinket. A tanulságot pedig vonja le mindenki magának…” – zárta bejegyzését az önkormányzat.

 

(A borítóképen: Törésnyomok a táblákon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában