Nyertes pályázatok után

2022.02.15. 15:00

Fontos lenne az M30-as autópálya előnyeinek a kihasználása

ÉM

Megújulnak a közutak Hidasban. Fotó: Lovas Adrienn

– A jelen körülmények között egy ilyen település, mint Hidasnémeti életében kiemelten fontosak azok a fejlesztések, melyeket elsősorban pályázati támogatásból tud megvalósítani. Az önkormányzat – kihasználva az uniós és hazai források által nyújtott lehetőségeket – számos pályázatot nyújtott be az elmúlt években, melyek döntő többsége pozitív elbírálásban részesült – mondta el Becse Csaba, Hidasnémeti polgármestere.

 

Megőrizni a pozíciót

 

– A település önkormányzatának az a célja, hogy megőrizze Hidasnémeti korábbi rangos pozícióját, tovább szépítse és fejlessze a községet. Nem könnyű feladat ez, hiszen a körülmények nagyon megváltoztak az utóbbi évtizedekben, de úgy gondolom, az eredmények bizonyítják, hogy helyes úton járunk – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette: – Legújabb fejlesztéseink közül érdemes kiemelni a Hidasnémeti–Perény–Kenyhec–Abaújvár– Telkibánya kerékpárutat, melyet az idén átadunk, a hidasnémeti szakasz már elkészült, csakúgy, mint a Gönc–Hidasnémeti kerékpárút, melyet néhány hónapja adtak át. Fontos program a zöldségfeldolgozó üzem létesítése helyi vállalkozó által önkormányzati területen, folyamatban a beruházás, az idén beindul az üzem. A „Szegregátum” pályázat keretébe két új, négy felújított szociális bérlakás, illetve a „Csillagpont” épület felújítása van soron. A Művelődési Ház padlózatának cseréje már elkészült. A Kistérségi gyerekesély pályázat kertében az iskolai sportpálya felújítása, kondipark létesítése zajlott. Az iskola, sportöltöző és szociális intézmény energetikai felújítása rövidesen átadásra kerül. A piac második ütemének megépítése elkészült, rendszeresen működik. A sportpályán a füves edzőpálya kialakítása, valamint a Petőfi , Határőr és Meggyfa út felújítása lezajlott. A belvízvédelmi rendszer kialakítását illetően rövidesen kezdődik a kivitelezés. A Hernád víziturizmus-fejlesztése (túrakenuk, trailer beszerzése) program is befejeződött, és az „Okos Pavilon” turisztikai információs hely is működik már. A felsorolt beruházások összértéke több mint 2,5 milliárd forintot tett ki – összegezte a polgármester.

 

– További terveink is vannak, kiemelt irányvonal a vízi és a kerékpáros turizmus, a sport és a kultúra, valamint fontos lenne az M30-as autópálya előnyeinek a kihasználása – tette hozzá.

 

(A borítóképen: Megújulnak a közutak Hidasban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában