Program

2022.01.26. 08:30

Tehetségért támogatás

A szerencsi Majoros Milos is kiérdemelte a Mol patronálását.

Balogh Csilla

Forrás: MOL

Idén is meghirdette a Mol tehetségkutató programját 10–23 éveseknek, amelyre Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből három fiatal, tehetséges művész pályázott sikerrel. A 10–18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió forint támogatásban részesültek, míg a 19–23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió forintra pályázhattak. 

 

Országosan összesen 63 fiatal pályázó és csapata nyert támogatást a 275-ből, köztük ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelői, kutatói. Legtöbben zeneművészeti területről nyújtottak be pályázatot, hiszen egy hangszer megvásárlása komoly befektetés egy átlagjövedelemmel rendelkező család számára. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást. 

 

A zsűri tagja volt Devich Márton, a Bartók rádió csatornaigazgatója, Pázmány Karolina Ágnes vizuálisnevelés-tanár, a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanszékvezető-helyettese és Pertis Szabolcs matematika–fizika szakos tanár, népzenész. Elsődleges bírálati szempontjuk a pályázók eddigi eredményessége és jelenlegi igényük indokoltsága volt. 

 

Kedvence a marimba 

 

Majoros Milos (ütőhangszerek) Szerencsről származó fiatal is a nyertesek között örülhet. A 11 éves dobos már hároméves kora óta aktívan zenél, kedvenc hangszere a marimba. A család időközben már Budapestre költözött, hogy Milos zenei tehetsége megfelelően fejlődhessen. Jelenleg a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola klasszikus ütő szakára jár, valamint magánúton jazzdobot tanul Bordás József tanítványaként. A támogatásból Milos a Crescendo Nyári Akadémia részvételi díját szeretné finanszírozni.

 

(A borítóképen: Majoros Milos hároméves kora óta aktívan zenél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában