Kamarai tagdíj

2022.01.12. 14:28

Közvetlenül az MKIK-nak kell fizetni

A befizetés határideje továbbra is március 31.

ML

Az ötezer forintos kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos testületnek, azaz a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának (MKIK) kell megfizetni – hívja fel a gazdasági kamarákról szóló törvényben történt változásra a figyelmet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

 

A befizetés határideje továbbra is március 31.

 

Az MKIK által beszedett kamarai hozzájárulás 90 százaléka az eddigi gyakorlatnak megfelelően visszakerül a területi kamarai hálózathoz, és továbbra is a kamarai tevékenységek, illetve szolgáltatások pénzügyi fedezetéül szolgál. A beszedés központosítása kizárólag a forrásallokáció hatékonyságának javítását szolgálja, semmilyen mértékben nem gyengíti a területi kamarák pénzügyi önállóságát – szögezik le közleményében a megyei testület elnöke, Bihall Tamás.

 

Amennyiben egy vállalkozás eddig elmulasztotta a 2021. évi kamarai hozzájárulás megfizetését, úgy azt még a székhely szerinti illetékes területi kereskedelmi és iparkamara felé kell rendeznie, ami esetünkben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában