Miskolciak az Avasért Alapítvány

2022.01.29. 16:00

Kezdi reneszánszát élni a történelmi városrész

Több alapítvány, szervezet tevékenykedik az Avasért.

HM

Fotó: Bujdos Tibor

Vajon hogy látják, hogyan lehetne tovább növelni népszerűségét? Tervezzük, hogy többüket is megszólaltatjuk, ez alkalommal Bartha Gábort, a Miskolciak az Avasért Alapítvány kuratóriumának alelnökét kérdeztük. Az alapítvány 2001-től létezik, a Papszer 2 szám alatt működtetik közösségi házukat. Színházi estéket, borestéket szerveznek, helytörténeti kiállításnak adtak helyt, részt vesznek a kvaterkán, sorolja Bartha Gábor. A nyitott borudvart, az akusztikus zenei estéket, a programok sorát a pandémia torpantotta meg kicsit az előző két évben. 

 

– Hatalmas kiaknázatlan érték és lehetőség az Avas – fogalmazott. – A programok és a rendezvények hozadéka, hogy ráirányítják erre a figyelmet, és szerencsére főleg a fiatalok kezdik felfedezni például a borkultúrán keresztül a városrészt. Őket nem riasztja vissza, hogy lépcsőzni kell, hogy kilométereket kell bejárni, mert olyan élményekben lehet részük, amelyet máshol a városban nem tudnak elérni. 

 

Bartha Gábor hangsúlyozta, szeretnék az idei évben tovább folytatni az elkezdett programokat, ő úgy látja, jó úton járnak. Lennének zenés nyári esték, többször is megnyitnák az udvarokat, keresik a kapcsolatokat más avasi szervezetekkel, hogy közös programokat szervezzenek. Szeretnének például egy szabadtéri mozit, egy kis kulturális szigetet.

 

Jó úton haladnak 

 

S hogy hosszú távon mit lehetne még tenni az Avasért? 

 

Szerinte jó úton haladnak, egyre többen látják meg a lehetőséget benne. Bár még kevés a szórakozóhely, de a meglévők felváltva működnek, működnének a hétvégéken, hogy mindig legyen valahol kultúrprogram, lehessen hol bort kóstolni. 

 

– Fog ez működni. Segít az Avastető fejlesztése, egyre több pincét adnak el, kezdi reneszánszát élni az Avas – fogalmazott.

 

(A borítóképen: Nyári emlék a kvaterka az Avason)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában