Autópálya

2022.01.03. 14:00

Fizetős az M30-as sztráda, de a Miskolcot elkerülő szakasz nem

Az M30-as Miskolcot elkerülő szakaszát továbbra is díjmentesen lehet használni.

ÉM

Fotó: Máthé Zoltán

Január 1-jétől díjkötelessé vált az e-matricás rendszerben több magyarországi autópálya-szakasz. Ez is jelzi, hogy a gyorsforgalmi úthálózat bővítése a tervek szerint és nagy ütemben halad.
 

Fellendíti a megyét 
 

A megyénket érintő örömteli esemény volt tavaly ősszel, hogy Orbán Viktor miniszterelnök felavatta az M30-as autópálya Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakaszát, amely történelmi jelentőségű Borsod-Abaúj-Zemplén megye életében, hiszen közvetlen autópálya-összeköttetést létesített Kassával, illetve Kelet-Szlovákiával. Ezzel Magyarország jóval idő előtt teljesítette a Via Carpatia folyosó projektben vállalt rá eső részének megépítését. 

 

Mint ismert, tavaly év végéig az M30-as Miskolc és Tornyosnémeti közötti szakasza díjmentes volt, idén azonban – annak rendje és módja szerint – fizetőssé válik, azaz matricával, a megyében élők számára a megyematricával vehető igénybe. Az első hírek szerint fizetőssé vált volna az M3-as korábban ingyenes, Miskolcot elkerülő szakasza, ám Csöbör Katalin országgyűlési képviselő és dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter megállapodása alapján az elkerülőt továbbra is térítésmentesen lehet használni. Ez a döntés nagyban hozzájárul a megyeszékhely belvárosi autóforgalmának csökkentéséhez.
 

(A borítóképen: A tornyosnémeti felé közlekedőknek fizetniük kell az M30-ason)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában